20.11.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ioan Leitner, Ciprian Crăciun, Ovidiu Mureşan. Titlul emisiunii: Înaintea preluării preşedinţiei rotative, PSD face remaniere. (reluare) 01.30 Cultură – 10x10 Născut în România 03.00 Lansare de Carte la Poesis - Ioan Lenciu,omagiu la 90 de ani. 04.20 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Virgil Enătescu. Titlul emisiuni: Primul simpozion de informatică medicală din Satu Mare. 05.20 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: fam. Antal. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Mihai Paşolea, Paula Gabor, Larisa Matei. Titlul emisiunii: Care sunt cauzele principale ale accidentelor?(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Sănătate, frumuseţe, stil 10.30 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Iulian Budău. Titlul emisiunii:Sfinţii, prietenii noştri. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ioan Leitner, Ciprian Crăciun, Ovidiu Mureşan. Titlul emisiunii: Înaintea preluării preşedinţiei rotative, PSD face remaniere. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Info Studio cu Mihai Sălceanu, invitat: Ovi D Pop. Titlul emisiuni:Ovi D Pop ridică fotografia la nivel de artă. 14.15 Teleshopping 14.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: fam. Antal. 15.40 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Virgil Enătescu. Titlul emisiuni: Primul simpozion de informatică medicală din Satu Mare. 16.30 Lansare de Carte la Poesis - Ioan Lenciu,omagiu la 90 de ani. 17.50 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjan, invitat: Terely Mihai. Titlul emisiunii: Clubul CS Unio a câştigat concursul pe care la organizat. 18.30 Audienţe în direct. 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar în direct 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct. 23.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea.Titlul emisiuni:Lovitura de stat din decembrie 1989.

Floretistul sătmărean Richard Osvath, medaliat cu bronz la Jocurile Paralimpice

Scris de Daniel Chiorean, 05 septembrie 2012 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Acesta a reprezentat Ungaria, în concursul de la Londra

Richard Osvath, in dreapta imaginii, la Paralimpiada

Richard Osvath, in dreapta imaginii, la Paraolimpiada

Marţi până seara, la Londra au avut loc şi întrecerile paralimpice la floretă în scaun cu rotile. La această competiţie, deşi a reprezentat Ungaria, cunoscătorii l-au urmărit pe Richard Osvath, sătmăreanul de 27 de ani care a reuşit să termine al treilea şi să primească medalia de bronz.

Asta înseamnă foarte mult pentru oraşul nostru şi pentru şcoala sătmăreană de scrimă, care a demonstrat că se poate face performanţă şi cu bani puţini. Richard Osvath a făcut în trecut floretă la Satu Mare alături de bine cunoscuţii antrenori Eva Lengel şi Attila File, dar o accidentare şi o operaţie la unul dintre genunchi l-a făcut să nu mai poată continua la acelaşi nivel. Din păcate a ales să concureze pentru Ungaria, pentru că în România nu există o astfel de echipă naţională, nefiindu-i oferite condiţii pentru a trage pentru ţara natală. Richard s-a pregătit foarte bine pentru acest concurs, atât la Budapesta, cât şi la Satu Mare, alături de antrenorii mai sus menţionaţi.

În ultimele două luni a lucrat la Budapesta, fiind şi în cantonament, iar de la antrenorii sătmăreni am aflat că floretistul se pregătea câte două săptămâni în capitala Ungariei şi două la sala Alexandru Csipler. În grupe, Osvath a trecut cu 5-1 de Ivan Andreev din Rusia, cu 5-0 de Mario Rodriguez din Statele Unite, cu 5-3 de francezul Ludovic Lemoine şi a pierdut cu 3-5 în faţa reprezentantului Hong Kongului, Kin Wing Chan. În sferturile de finală l-a învins de această dată pe Kin Wing Chan, fără probleme, cu 15-6 şi s-a calificat în semifinale.

Aici sătmăreanul a dat peste chinezul Yijun Chen. A fost un meci strâns, cu o oarecare tensiune, ambii primind avertisment, Osvath alegându-se şi cu un cartonaş roşu, pierzând în cele din urmă intrarea în finală, cu 13-15. Pentru medalia de bronz s-a duelat cu un francez, Damien Tokatlian, de care a trecut fără probleme, cu15-7. Finala a fost 100% chineză, Ruyi Ye câştigând aurul în faţa compatriotului său Yijun Chen, cu 15-5. Sătmăreanul Richard Osvath are şansa la încă o medalie, pentru că sâmbătă reprezentativa Ungariei, din care face parte, va intra din nou pe planşe, la probe pe echipe.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.