18.01.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Vasile Fernea, Romeo Nicoară, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Iohannis refuză a treia oară propunerea lui Dăncilă. (reluare) 01.30 Cultură – Russian Night la Poesis – Concert cu Tania Pop. 03.00 Cultură – Festivalul de datini şi obiceiuri de iarnă de la Negreşti. 04.50 Cultură – 10x10 Născut în România 05.50 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Liviu Ciupe. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct cu Eva Laczko, invitat: Erdei D. Istvan. Titlul emisiuni: Cum va fi bugetul din care se va gospodări România în 2019? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc, invitat: Vasile Fănăţean. Titlul emisiunii: Aspecte sesizate în cursul controalelor gărzii de mediu. 10.00 La Psiholog cu Mihaela Ghiţă, invitat: Delia Danea.Titlul emisiuni: Stabilirea priorităţilor.Ce e important pentru tine? 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Barta Barnabas. Titlul emisiunii: Ministranţii diecezei au învheiat un an bogat. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Vasile Fernea, Romeo Nicoară, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Iohannis refuză a treia oară propunerea lui Dăncilă. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la Ţară, cu Ioan Aniţaş 14.30 Teleshopping 14.50 În Slujba Comunităţii cu Mihai Sălceanu, invitat: Romeo Nicoară. Titlul emisiuni: Romeo Nicoară – raport la 753 de zile. 16.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjan. Titlul emisiunii: Despre planurile sătmărenilor la şah in 2019. 16.40 Cultură – Festivalul de datini şi obiceiuri de iarnă de la Negreşti. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Cultură

Floretistul sătmărean Richard Osvath, medaliat cu bronz la Jocurile Paralimpice

Scris de Daniel Chiorean, 05 septembrie 2012 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Acesta a reprezentat Ungaria, în concursul de la Londra

Richard Osvath, in dreapta imaginii, la Paralimpiada

Richard Osvath, in dreapta imaginii, la Paraolimpiada

Marţi până seara, la Londra au avut loc şi întrecerile paralimpice la floretă în scaun cu rotile. La această competiţie, deşi a reprezentat Ungaria, cunoscătorii l-au urmărit pe Richard Osvath, sătmăreanul de 27 de ani care a reuşit să termine al treilea şi să primească medalia de bronz.

Asta înseamnă foarte mult pentru oraşul nostru şi pentru şcoala sătmăreană de scrimă, care a demonstrat că se poate face performanţă şi cu bani puţini. Richard Osvath a făcut în trecut floretă la Satu Mare alături de bine cunoscuţii antrenori Eva Lengel şi Attila File, dar o accidentare şi o operaţie la unul dintre genunchi l-a făcut să nu mai poată continua la acelaşi nivel. Din păcate a ales să concureze pentru Ungaria, pentru că în România nu există o astfel de echipă naţională, nefiindu-i oferite condiţii pentru a trage pentru ţara natală. Richard s-a pregătit foarte bine pentru acest concurs, atât la Budapesta, cât şi la Satu Mare, alături de antrenorii mai sus menţionaţi.

În ultimele două luni a lucrat la Budapesta, fiind şi în cantonament, iar de la antrenorii sătmăreni am aflat că floretistul se pregătea câte două săptămâni în capitala Ungariei şi două la sala Alexandru Csipler. În grupe, Osvath a trecut cu 5-1 de Ivan Andreev din Rusia, cu 5-0 de Mario Rodriguez din Statele Unite, cu 5-3 de francezul Ludovic Lemoine şi a pierdut cu 3-5 în faţa reprezentantului Hong Kongului, Kin Wing Chan. În sferturile de finală l-a învins de această dată pe Kin Wing Chan, fără probleme, cu 15-6 şi s-a calificat în semifinale.

Aici sătmăreanul a dat peste chinezul Yijun Chen. A fost un meci strâns, cu o oarecare tensiune, ambii primind avertisment, Osvath alegându-se şi cu un cartonaş roşu, pierzând în cele din urmă intrarea în finală, cu 13-15. Pentru medalia de bronz s-a duelat cu un francez, Damien Tokatlian, de care a trecut fără probleme, cu15-7. Finala a fost 100% chineză, Ruyi Ye câştigând aurul în faţa compatriotului său Yijun Chen, cu 15-5. Sătmăreanul Richard Osvath are şansa la încă o medalie, pentru că sâmbătă reprezentativa Ungariei, din care face parte, va intra din nou pe planşe, la probe pe echipe.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.