18.07.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Adrian Albu, Gabriel Leş, Claudiu Ţinca. Titlul emisiunii: Şedinţă de guvern fără OUG privind amnistia şi graţierea.(reluare) 01.40 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Iuliu Cadar. Titlul emisiuni: Iuliu Cadar-raport la 3650 de zile. 02.35 Ne cheamă natura 03.20 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu. 04.20 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Daniel Frei. Titlul emisiunii: Cooperativa şi avantajele ei pentru fermieri. 05.20 Cultură, Fior de Zatmar 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona . 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Simona Niste . 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Dumitru Pop. Titlul emisiunii: Perspective de dezvoltare a comunelor din zona metropolitană. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona . 09.15 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat: Alina Perşa. Titlul emisiunii: Asociaţia ACT4U, implicată în diverse activităţi ecologice. 09.40 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiuni: Cum controlăm furia? 10.20 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Barta Barnabas, Gordan Dalma, Gsiszar Lorant. Titlul emisiunii: La Satu Mare se organizează Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Adrian Albu, Gabriel Leş, Claudiu Ţinca. Titlul emisiunii: Şedinţă de guvern fără OUG privind amnistia şi graţierea.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Iuliu Cadar. Titlul emisiuni: Iuliu Cadar-raport la 3650 de zile. 14.30 Teleshopping 14.55 Cultură, cu Vera Pop,invitat: Vari Vasile. Titlul emisiuni: O familie de artişti. 15.20 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat: Dacian Nastai. Titlul emisiunii: Dacian Nastai a devenit antrenor cu licenţă pro. 16.15 Cultură, Fior de Zatmar 17.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Ionela Toma. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct 23.00 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan.

Flamenco, muzica ceangăilor şi jazz în evenimentul ”Musique de L’Europe” la Filarmonică

Scris de Vasile Andreica, 15 octombrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
La Kati Quadro Flamenco

La Kati Quadro Flamenco

Sala Filarmonicii a fost arhiplină sâmbătă seara la concertul ”Musique de L’Europe”, prima prezenţă la Satu Mare a unui grup de muzicieni care a mai concertat, printre altele, la renumitul festival de la Aix-en-Provence. A fost prima întâlnire pe viu a sătmărenilor,, cel puţin în ultimele decenii, cu dansul flamenco, mândria culturală a Andaluciei.

”La Kati Quadro Flamenco” a împlinit în acest an 20 de ani de activitate în Ungaria şi în Europa, dansatoarea şi profesoara Inhof Katalin fiind pregătită la Cadiz şi Ribarroja cu artişti flamenco de renume, cu care a continuat să colaboreze. Experienţa pe viu a unui flamenco autentic este greu de pus în cuvinte, întrucât emoţia acestui dans scapă unei analize ”la rece”. Este o celebrare a pasiunii şi dorului de viaţă, conceptul specific, ”duende”, combinând aspiraţia exprimării de sine şi conştiinţa dureroasă a vieţii care se trece. Ceva din acest sentiment nobil s-a trannsmis publicului în dansurile construite cu migală şi ritmuri ameţitoare, punctate de paşi răsunători pe podiumul specific. S-a alăturat chitaristul Stanislav Kohutek, supranumit ”Morenito de Triana”, care a prezentat şi o compoziţie a celebrului Paco de Lucia.

Intrarea în scenă a formaţiei Csangallo a schimbat ambainţa, muzica populară a ceangăilor fiind cântată într-un ansamblu bogat, cu trei saxofonişti, doi vocalişti, un contrabasist şi un acordeonist, într-un soi de taraf care ne-a transpus într-o ambianţă de nuntă. Apoi s-a trecut la jazz, cu trio-ul condus de pianistul Kovacs Zoltan, completat apoi de ceilalţi membri ai formaţiei Canarro, care practică un jazz orientat spre sonorităţi balcanice, incluzând vioara lui Szakal Tamas şi chitara manouche a lui Sidoo Attila. Toţi artiştii participanţi s-au reunit la final pentru un moment deschis de un nou dans flamenco şi continuat cu o piesă cântată în comun.

Pentru o primă ediţie a unei asemenea manifestări, experienţa a fost plăcută, colorată şi de proiecţia care s-a mulat perfect pe decorul Sălii Filarmonicii. Iar cu flamenco ne-ar plăcea să ne mai întâlnim cândva, pentru că e o artă răscolitoare.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.