00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu , invitaţi: Mariana Sălăgean, Ştefan Kaiser, Ciprian Costea . Titlul emisiunii: Conducerea PSD va stabili marţi candidatul pentru prezidenţiale . (reluare) 01.40 Ne Cheamă Natura 02.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Csaba Csintalan. Titlul emisiunii: Un alt mod de cuantificare a rezultatelor –BAC 2019. 03.25 Iată omul, cu Gabriel Ghişan,invitat: Sebastian Borleştean. 04.40 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Romeo Nicoară. Titlul emisiuni: Deputat Romeo Nicoară – raport din parlament. 05.40 Cultură, Strigăt disperat al firmelor de construcţii, întâlnirea patronilor din construcţii la Poesis 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Eugenia Sabou. Titlul emisiuni: Noua lege a pensiilor şi ultimele modificări.(reluare) 09.00 La Psiholog 09.30 Religie cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcel Malanca, Nicolae Pop, Adriana Huja. Titlul emisiuni: Activităţi dedicate satului românesc în Protopopiatul Ortodox Oaş. 10.30 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitat: Rafaelo Varga. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu , invitaţi: Mariana Sălăgean, Ştefan Kaiser, Ciprian Costea . Titlul emisiunii: Conducerea PSD va stabili marţi candidatul pentru prezidenţiale . (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu 14.35 Teleshopping 14.50 Iată omul, cu Gabriel Ghişan,invitat: Sebastian Borleştean. 16.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Csaba Csintalan. Titlul emisiunii: Un alt mod de cuantificare a rezultatelor –BAC 2019. 17.00 Street Music Festival – la Satu Mare. 18.00 Cultură, Strigăt disperat al firmelor de construcţii, întâlnirea patronilor din construcţii la Poesis 18.30 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (reluare) 23.00 Ne Cheamă Natura 18.07.2019

Firmele de inspecţii la instalaţiile de gaze îi tapează pe sătmăreni

Scris de Vasile Nechita, 08 mai 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Firme sătmărene care efectuează inspecţii periodice la centrale termice de apartament, la aragaze şi la instalaţiile aferente încasează profituri de peste 80%, pe spinarea omului de rând. Efortul lor se limitează la circa 5 minute de verificare cu un detector de gaze, urmat de întocmirea unei ”fişe de evidenţă a lucrărilor periodice de verificare tehnică a instalaţiei de utilizare a gazelor naturale”, de un contract de prestări servicii, un ”formulat de apreciere privind calitatea lucrărilor realizate”, o factură şi o chitanţă. Practic, reprezentanţii firmei fac o plimbare până la domiciliul clientului şi încasează 180 de lei, din care plătesc desigur impozit. Sătmărenii informaţi au aflat însă că există şi oferte mai bune, la aproape la jumătate de tarif.


Iată ce ne spune unul dintre cititorii noştri: ”În această lună îmi expiră termenul de verificare (2 ani) la centrala termică de apartament, la aragaz şi la instalaţia aferentă. De ani de zile, plăteam la o firmă câte 120 de lei în 2015, 150 de lei în 2017. Anul acesta, încă din martie am primit patru oferte. Nu ştiu de unde au aflat ei că am ajuns aproape de termen. Cu vreo 2 săptămâni înainte de termen, am solicitat oferte de tarife de la fiecare şi nu mică mi-a fost mirarea când am aflat că unele lucrează cu tarife aproape duble, de 180 lei, adică îi belesc pe clienţi. În aceste condiţii, era normal să-mi aleg firma cu cea mai bună ofertă, respectiv de 100 de lei. M-am întrebat: dacă firma care încasează 100 de lei are profit mulţumitor (că doar nu munceşte degeaba), atunci ce profit are cel care încasează 180 de lei?”, îşi încheie relatarea cititorul nostru.

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 09 mai 2019, ora 12:03

    Candva aceste verificari au fost gratuite si prestate de firma furnizoare de gaze. Sa platesti chiar si 50 de lei pt. asemenea „munca „de 5 minute este un jaf ordinar !. Practic nu se monteaza sau demonteaza nimica cu verificarea atunci cum se justifica pretul controlului ?. Multi pt. 70-80 de lei muncesc 8 ore pe zi !!! adica 480 minute !. Numai ca preturile exorbitante practicate le fac firmele din domeniu iar conducerea statului nu intervine pt. stoparea lacomiei acestora deoarece probabil fac parte din clientela conducerii statului care sponsorizeaza campaniile unuia sau altuia. Sa nu uitam ca platim cel mai scump gazul din Europa ! cu toate ca extractam si la noi in tara. Ca urmare, jaful si hotia este la toate nivelele pe care nu le urmareste sa opreasca nimeni din motive lesne de inteles. Pierdantul este consumatorul !!!. Asa ceva este posibil doar in Romania !.

  2. Babacu a spus: 08 mai 2019, ora 12:23

    Exista tarife mai mari sau mai mici. Firmele cu tarife mai mari iti asigura si service la centrala in caz de defectiune (adica au specialisti care vin si repara, cu sau fara cost in functie de defectiune). Firmele cu tarife mai mici iti fac numai verificarea la 2 ani, in rest daca dai de o defectiune trebuie sa-ti cauti om care sa repare.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.