Finlanda anunţă că va adera la NATO! Suedia ar putea să o urmeze

Oficialităţile din Ţara celor 1.000 de lacuri anunţă că Finlanda va adera la NATO. Preşedintele Sauli Niinisto şi premierul Sanna Marin au dat joi undă verde.

Este o schimbare majoră în politica de securitate în contextul invaziei ruse. S-ar putea ca după Finlanda, aceeaşi cale să o ia şi Suedia. Cele două ţări ar urma să se alăture NATO în ciuda avertismentelor repetate ale Rusiei.

Abonează-te acum Online!
 1. Sanyi a spus: 15 mai 2022, ora 09:19

  Gazputin este un pericol pentru tarile Scandinavice si pentru toata lumea. Tipul este intepenit si turbat. Dac Buliralala este subdezvoltat cu un IQ zero.

 2. Babacu a spus: 13 mai 2022, ora 12:15

  Are dreptate @c-block, FInlanda a salvat Leningrad (asa se numea atunci) finlandezii au aprovizionat orasul (atit cit s-a putut) pe lacul inghetat dintre URSS si Finlanda, dar si asa au murit aproape 1 milion de locuitori in Leningrad, majoritatea de foame. Blocada nemtilor a durat cam 11 luni, pana la urma sovieticii au eliberat orasul.

 3. Dac Bulibas a spus: 13 mai 2022, ora 12:10

  @c-block; @ Nicu @ !. Imi pare rau dar nu de mine depinde ( vezi declaratiile si miscarile rusilor… ). NATO ( SUA) nu s-a dovedit a fi un garant al pacii ci dimpotriva……In numele Pacii, NATO ar trebui sa renunte deocamdata la aderarea Finlandei si Suediei deoarece nu este momentul potrivit avand in vedere temerile Rusiei. In momentul de fata, Finlanda si Suedia nu sunt amenintate si/sau terorizate de rusi !.. Provocarile si amenintarile inutile nu isi au sensul si nu conduc la nimic bun.

 4. Nicu a spus: 13 mai 2022, ora 11:21

  Bulibasule din cate stiu eu Finlanda si Suedia sunt tari independente si fac ce vor , nu ce le dicteaza rusii, cred ca acasa la tine nu vecinii dicteaza cu cine sa fii prieten sau nu , iar daca e asa imi pare rau pt. tine esti cam slab.

 5. c-block a spus: 13 mai 2022, ora 11:06

  @Dac Bulibas. Te rog reciteste istoria mai recenta respectiv razboiul sovieto-finlandez din 1939-1940 si apoi graieste. Stii tu in care sovieticii au luat-o pe coaja rau de tot! Si nu pune caruta in fata cailor! Prima data a fost amenintarea rusa la care a raspuns Finlanda si nu invers. Pentru ca ei au tratat cu Rusia care stipuleaza niste lucruri dar la Mockba asta vad ca nu mai conteaza. Lasa tu trollismele ca nu tine!
  PS. Rusii ar trebui sa pupe mana finlandezilor pentru ca daca lasau pe nemti sa faca blocada completa la Leningrad sunt sigur ca nu mai rezista asa orasul ca nu avea cum!

 6. Dac Bulibas a spus: 13 mai 2022, ora 11:00

  Se pare ca Finlanda nu a invatat nimica din lectia ucraineana . Sper ca cei din NATO sa fie mai intelepti , mai precauti si mai retinuti de data aceasta pt. a evita si o alta operatiune militara ruseasca. Finlanda va adera la NATO atunci cand NATO ( SUA ) nu va reprezenta un pericol real pt. Rusia !.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517