Image 1
Image 2

Final dezamăgitor pentru festivalul internațional de teatru Tranzit Feszt

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Pe tot parcursul săptămânii trecute, sălile Teatrului de Nord au găzduit spectacole invitate în prima ediție Tranzit Feszt, a șaisprezecea ediție de festival teatral organizat la Satu Mare sub diverse titulaturi. Deși nivelul spectacolelor a fost în general bun, piesa aleasă pentru seara finală, “Soldatul de ciocolată (sau Armele și omul)” de George Bernard Shaw, în regia lui Andrei Șerban, pusă în scenă de Teatrul Odeon din București, a dezamăgit mulți spectatori.

O intenție regizorală asumat parodică a fost mult exagerată de actori, cu mici excepții, rezultând astfel un spectacol de un comic grosier, cabotin și fără prea multă substanță, în ciuda unui decor ingenios și unei ilustrații muzicale luxuriante. S-a șarjat foarte mult în scenă, s-au căutat efecte comice prea cu dinadinsul, la care publicul, spre lauda lui, a marșat prea puțin. Asta nu a împiedicat însă aplauze îndelungi, de curtoazie, măcar din respect pentru renumele invitaților și pentru suma deloc mică plătită la intrare.

Mai multe impresii din săptămâna teatrală tocmai încheiată, din care nu au lipsit controversele, nici spectacolele cu adevărat bune, vă vom oferi în ediția din acest weekend a suplimentului “Informația de Duminică”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Povestea de succes a familiei Dräxlmaier

INVESTITORI STRĂINI ÎN SATU MARE

Povestea de succes a familiei Dräxlmaier

Dräxlmaier, una dintre primele companii străine care a recunoscut potențialul orașului Satu Mare, a devenit un exemplu strălucit de succes în industria auto și un stâlp al comunității locale. Prin crearea a mii de locuri de muncă, promovarea disciplinei și a ordinii, și implicarea semnificativă în viața socială și culturală, Dräxlmaier a contribuit la transformarea orașului Satu Mare.