Filarmonica revine la spectacolele din interior

Scris de I. Z., 16 septembrie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Orchestra Filarmonicii

Orchestra Filarmonicii

Porţile Filarmonicii de Stat “Dinu Lipatti” se vor deschide joi, 17 septembrie, ora 18.30. Concertul de deschidere a Stagiunii 2020-2021 aduce în atenţia publicului arii celebre din opere.

Bucuria reîntoarcerii acasă, în sala de concert, îi copleşeşte pe artişti. Aceştia aşteaptă cu nerăbdare să vă poată încânta sufletele de pe frumoasa scenă.  Cu toate acestea tot personalul instituţiei s-a responsabilizat şi respectă cu stricteţe normele de prevenire şi combatere a infectării cu noul SARS-Cov2. Direcţiunea instituţiei reprezentată de Kovacs Emoke , manager general şi Pitic Claudiu, director adjunct, împreună cu toţi artiştii instrumentişti s-au pregătit pentru a respecta întocmai tot ceea ce se impune.

Întreaga orchestra vă invită la concert şi speră să vă bucuraţi pe deplin de frumuseţea nepreţuită a muzicii. Muzica pătrunde peste tot, chiar şi prin masca de protecţie pe care publicul este obligat să o poarte pe toată durata actului artistic. Seara de operă de joi va fi una specială. Întoarcerea în sala de concert şi prezenţa celor doi solişti, Silvia Sorina Munteanu, soprană şi Kendi Lajos, bariton, vor crea din nou o oază în care publicul va simţi doar bucurie şi linişte. Concertul va fi condus de la pupitrul dirijoral de către maestrul Janko Zsolt. Un dirijor carismatic şi mereu aşteptat cu drag atât de instrumentişti cât şi de public. Şi în acest an, filarmonica a pregătit festivalul “Zilele Muzicale Sătmărene”. Se anunţă a fi un festival bogat. Nume celebre din ţara noastră vor fi prezente pe scena filarmonicii. Datorită măsurilor impuse anul acesta va fi un festival cu precădere naţional. Artiştii prezenţi vă vor oferi seri memorabile. Filarmonica doreşte să împărtăşească cu publicul său bucuria reîntoarcerii acasă precum şi toate concertele ce vor urma. S-au pus în vânzare un număr limitat de abonamente datorită măsurilor de combatere şi prevernire a infecţiei cu SARS-Cov2. Acestea includ un număr minim de 23 de concerte, un concert de Crăciun şi unul de Anul Nou. Preţul unui abonament este de 400 RON, iar cel redus este 200 RON. Cei care doresc să îşi reînnoiască abonamentele şi cei care doresc să cumpere un abonament sunt aşteptaţi la casieria filarmonicii.

Distanţaţi şi cu mască muzica tot ne uneşte, ne vindecă, ne dă putere. Filarmonica Dinu Lipatti vă aşteaptă să spargem barierele distanţării şi să ne unim spiritele şi sufletele acolo unde nici un virus nu ajunge.

Filarmonica de Stat “Dinu Lipatti”

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517