10.04.2020 00.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitați: Pataki Csaba, Gabriel Zetea, Adrian Albu. Titlul emisiunii: Premierul anunță că bugetarii vor merge în șomaj tehnic.(reluare) 01.30 Ştiri 02.00 Audiențe în direct cu Victor Constantinovici , invitați: Călin Durla, Ecaterina Andronescu, Maria Reiz, Claudiu Mondici . Titlul emisiunii: Ce se întâmplă cu școala? (reluare) 03.30 Spectacol de teatru 04.47 Sănătate Frumusețe Stil cu Ioana Vladimirescu și Ioana Zaharia 06.00 Portret de artist 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitați: Pataki Csaba, Gabriel Zetea, Adrian Albu. Titlul emisiunii: Premierul anunță că bugetarii vor merge în șomaj tehnic.(reluare) 09.30 În Slujba Comunității cu Mihai Sălceanu, invitat: Eugeniu Avram. 10.30 Ne Cheamă Natura cu Ioana Zaharia, invitat: dr. Liana Strîmb. 11.20 Info Magazin cu Adriana Mureșan. Titlul emisiunii: Dăruiește și primești. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audiențe în direct cu Victor Constantinovici , invitați: Călin Durla, Ecaterina Andronescu, Maria Reiz, Claudiu Mondici . Titlul emisiunii: Ce se întâmplă cu școala? (reluare) 14.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitați: Pataki Csaba, Gabriel Zetea, Adrian Albu. Titlul emisiunii: Premierul anunță că bugetarii vor merge în șomaj tehnic.(reluare) 15.40 Teleshopping 16.00 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu 17.00 Info Studio cu Ioan Anițaș, invitat: Nicolae Dumuța. Titlul emisiunii: Zootehnia și implicațiile Coronavirusului. 18.00 Audiențe în direct, cu Victor Constantinovici (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică, cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audiențe în direct Victor Constantinovici (reluare)

Filarmonica programează joi Simfonia Concertantă de Mozart și o lucrare inedită de Ceaikovski

Scris de Vasile Andreica, 21 ianuarie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Concertul simfonic de joi, 23 ianuarie, de la Filarmonica ”Dinu Lipatti” va fi dirijat de Ștefan Novak și îi are ca soliști pe violonista Emoke Kovacs și violistul Abos Gyozo. Cei doi sunt colegi și în Cvartetul FOURever și au susținut împreună un recital luni în Sala Caritas din Tășnad.

Programul se deschide cu Uvertura operei ”Eduardo și Cristina” de Gioacchino Rossini, urmată de faimoasa și frumoasa Simfonie Concertantă pentru vioară, violă și orchestră în Mi bemol major KV 364 de Wolfgang Amadeus Mozart, o lucrare care la Satu Mare a avut mereu parte de interpretări foarte bune.

Partea a doua este consacrată unei lucrări cu o istorie ciudată: Simfonia în Mi bemol major de Piotr Ilici Ceaikovski. Începută după Simfonia a 5-a, a fost abandonată de autor, care a folosit material prima mișcare în Concertul nr 3 pentru pian, opus postum. A fost reconstruită de compozitorul sovietic Semion Bogatîrev, doar prima parte fiind cu siguranță terminată de Ceaikovski. Asamblarea s-a făcut uneori prin orchestrarea unor bucăți pentru pian compuse în aceeași perioadă.

Este valabil abonamentul cu numărul 20, iar biletele se găsesc la intrarea sălii de concerte din Pasajul Ștefan Ruha.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.