Filarmonica Dinu Lipatti va oferi un moment muzical la “Arta ca instrument umanitar”

Filarmonica de Stat “Dinu Lipatti” va participa în data de 14 iulie în proiectul cultural iniţiat de Fundaţia Hans Lindner şi Centrul Cultural „G. M. Zamfirescu”, intitulat “Arta ca instrument umanitar” care se va desfăşura în perioada 12-16 iulie.

Acest proiect are ca scop integrarea socială a copiilor din centrele de plasament şi casele de tip familial, descoperirea artei culinare diversificate a judeţului. În cadrul proiectului, copiii vor avea prilejul să se întâlnească cu artiştii sătmăreni, care vor desfăşura momente creative de cultură, muzică şi teatru, care se potrivesc şi ilustrează specificul etniilor din regiune.

Fundaţia consideră că poate să contribuie la conştientizarea valorilor multiculturale, prin promovarea culturii în rândul sătmărenilor, punând accent pe faptul că fiecare etnie în parte are comori culturale deosebite, care trebuie făcute cunoscute în faţa tuturor.

Proiectul îşi propune să promoveze cultura şi arta, ca şi domenii de interes universale într-un limbaj comun, accesibil tuturor categoriilor sociale, chiar şi celor defavorizaţi, care în mod normal nu au acces la manifestări culturale. Ei consideră că această experienţă ar aduce o valoare în plus culturii generale sătmărene, promovând istoria şi evoluţia tradiţiilor prin actualizarea cu elementele inovative ale prezentului.

Astfel, artiştii instrumentişti ai Filarmonicii vor oferi un moment muzical în data de 14 iulie. Cu siguranţă va fi primit cu mult entuziasm şi bucurie de către toţi cei prezenţi.

Abonează-te acum Online!
  1. Filarmonica Dinu Lipatti va oferi un moment muzical la “Arta ca instrument umanitar” – Page3Buzz a spus: 13 iulie 2021, ora 00:22

    […] Source […]

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517