Filarmonica ”Dinu Lipatti” din Satu Mare pregăteşte o săptămână plină de programe speciale

Filarmonica ”Dinu Lipatti” din Satu Mare pregăteşte o săptămână plină de programe speciale.

În parteneriat cu Centrul Cultural ”G. M. Zamfirescu”, Primăria Municipiului Satu Mare şi Consiliul Judeţean Satu Mare sărbătorim Ziua Internaţională a Copilului cu un concert fabulos. Prin muzica desenelor animate cunoscute, cum ar fi Aladdin, Frumoasa şi bestia, Harry Potter, Frozen, Aristocats şi Batman, scopul nostru este de a apropia copii de muzică într-un mod unic.

Marţi, 1 iunie aşteptăm toţi copii şi părinţii iubitori de muzică care şi-au achiziţionat bilete la cele 2 concerte la Turnului Pompierilor, începând cu orele 18:00 şi 20:00. Porţile se vor deschide la orele 17:00 şi 19:00.

În cazul în care vremea nu va permite concerte în aer liber, acestea vor avea loc în sala Filarmonicii.
Purtarea măştii pe toată durata spectacolului şi respectarea măsurilor şi a regulilor pentru prevenirea răspândirii COVID-19 sunt OBLIGATORII!

Sperăm că atât copii, cât şi părinţii vor primi cu inimă deschisă aceste concerte, se vor lăsa cuprinşi de farmecul muzicii şi se vor lăsa purtaţi în lumea magică prezentată de dirijorul Mihaela Cesa-Goje şi Orchestra Filarmonicii. 

Joi, 3 iunie vom continua cu programe dedicate atât celor mici cât şi celor mari.
Vom deschide din nou uşile micilor melomani şi vom începe ziua cu 3 concerte educative ”Arca lui Noe”. Celebra legendă biblică va fi ilustrată cu selecţii din lucrări ale unor compozitori celebri (Haydn, Mozart, Beethoven, Verdi ş.a.) cântate de membri ai Orchestrei Filarmonicii de Stat „Dinu Lipatti” conduşi de Toadere Kovács Dalma, care va modera programul.

Copiii vor explora felul în care muzica poate evoca imagini şi se vor familiariza cu sunetul mai multor instrumente: vioară, violă, violoncel, contrabas, flaut, oboi, pian şi mai multe instrumente de percuţie. Formatul concertului, care include şi elemente activ-participative, permite o îmbinare a valorii cultural-educative cu cea de amuzament, apropiind copiii în mod atractiv de muzica clasică. Concertul, conceput de Ştefana Ţiţeica şi realizat în parteneriat cu Academia Naţională de Muzică „Gheorghe Dima”.

Publicul nostru este aşteptat joi, 3 iunie începând cu ora 18:30 în sala Filarmonicii deoarece vom găzdui recitalul pianistului Horia Mihail din cadrul turneului naţional Pianul Călător – ENCORE – ediţia a 11-a. Un program extrem de atractiv, alăturând cele mai frumoase piese oferite ca bis în cele 10 turnee de până acum, artistul va încânta publicul care revine cu entuziasm în sala de concert.

Vineri, 4 iunie vom continua seria concertelor educative ”Arca lui Noe”. Prin aceste concerte dedicate copiilor avem scopul de a forma copii, de a-i îmbogăţii cultura şi de a-i duce mai aproape de muzică. Considerăm că muzica are un rol foarte important în educarea şi dezvoltarea copiilor.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517