Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Oszkar Szabo. Titlul emisiunii: Vor reuşi taximetriştii sătmăreni să marojeze tarifele? (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Tiberiu Gunthner, Claudiu Ţinca, Dumitru Pop. Titlul emisiunii: De ce amână PSD învestirea guvernului Dăncilă? (reluare) 02.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu. Titlul emisiunii: Lorand Turos raport la 4.410 zile 03.33 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 04.40 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Emil Palincaş. Titlul emisiunii: Legumicultorii din Halmeu folosesc seminţe din străinătate 05.28 Restauratorii de muzeu 05.55 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Agnes Diaconu. Titlul emisiunii: Tratamentul fără interferon accesibil pacienţilor cu hepatita C 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Willy 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Oszkar Szabo. Titlul emisiunii: Vor reuşi taximetriştii sătmăreni să marojeze tarifele? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 09.45 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: Acţiuni dedicate Zilei Europene a Parcurilor şi Zilei Mondiale a Mediului 10.25 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat Florin Fodoruţ. Titlul emisiunii: Susţin căsătoria dintre un bărbat şi o femeie 11.20 Teleshopping 11.35 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Tiberiu Gunthner, Claudiu Ţinca, Dumitru Pop. Titlul emisiunii: De ce amână PSD învestirea guvernului Dăncilă? (reluare) 13.00 Ştiri 13.45 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Adina Ciutan. Titlul emisiunii: De ce nu au îndemânări de redactare absolvenţii de liceu? 14.28 Teleshopping 14.45 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 15.45 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu. Titlul emisiunii: Lorand Turos raport la 4.410 zile 16.50 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Ferencz Levente. Titlul emisiunii: Cerbii lopătari din Supur, o atracţie pentru turişti 17.55 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat Cristian Popa. Titlul emisiunii: Unirea Tăşnad a început pregătirile cu un nou antrenor 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Vasile Fănăţan. Titlul emisiunii: Satu Mare, un oraş poluat? (reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Iulian Pfau Sălăgeanu. Titlul emisiunii: Tinerii şi locul de muncă 22.30 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiunii: Cu fericirea la psiholog 23.30 Ştiri

Filarmonica a oferit publicului două Concerte de Anul Nou

Scris de Vasile Andreica, 13 ianuarie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Solistă a fost soprana Livia Antal de la Opera Maghiară din Cluj-Napoca

Orchestra dirijată de Ştefan Novak

Orchestra dirijată de Ştefan Novak

După cum ne-am obişnuit în ultimii ani, Concertul de Anul Nou al Filarmonicii “Dinu Lipatti” a fost prezentat de două ori, de fiecare dată cu sala plină, joi şi vineri seara. Bagheta dirijorală a fost încredinţată maestrului Ştefan Novak.

Abia revenită din China, unde a susţinut 12 concerte cu acelaşi caracter festiv şi bazate tot pe universul muzical al familiei Strauss, orchestra a parcurs cu dezinvoltură un program lung şi adesea interesant, dirijat de fostul lor coleg integral din memorie şi cu mâna sigură cu care şi el ne-a obişnuit în apariţiile sale. Au fost marşuri, valsuri şi polci, atât de sine stătătoare, cât şi incluse în lucrări scenice (opereta “Voievodul ţiganilor” de exemplu).

În aceeaşi notă dezinvoltă a evoluat şi solista serii, soprana Livia Antal, pe care am avut ocazia s-o vedem anul trecut pe scena Operei Maghiare din Cluj-Napoca în două opere mozartiene, “Don Giovanni” şi “Nunta lui Figaro”, despre care am şi scris în acel moment. A cântat patru piese, fiecare de altă factură: o arie de musical (“I could have danced all night” din “My Fair Lady” de Loewe), o arie de operetă (un cântec valsat din “Die Dubarry” de Millocker), o canţonetă de Luigi Arditi şi o celebră arie de operă, “Aria bijuteriilor” din “Faust” de Charles Gounod. Vocea plăcută şi agilă, dublată de carismă, le-a plăcut sătmărenilor prezenţi, aplauzele fiind pe măsura prestaţiei.

Desigur, Concertul de Anul Nou s-a încheiat cu Marşul Radetzky, un moment mult aşteptat, interactiv şi cu valoare, i-am spune, ritualică, de start bun în noul an. Ne-am bucurat să vedem copii în sală, implicaţi în muzică (o fetiţă îi făcea concurenţă serioasă dirijorului şi nu-i lipsea deloc simţul ritmului). Stagiunea va continua joia viitoare cu un nou program accesibil, o seară de tango simfonic cu Analia Selis şi Mariano Castro, dirijată de un nume important al Operei Maghiare, Horvath Jozsef.

Filarmonica s-a mândrit, în hol, cu un afiş de mari proporţii al concertului susţinut în data de 1 ianuarie la Beijing. Despre turneul din China găsiţi mai multe amănunte, şi fotografii, în Informaţia de Duminică.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.