Filarmonica a oferit primul matineu muzeal muzical

Scris de Vasile Andreica, 28 mai 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Filarmonica ”Dinu Lipatti” a început ieri o nouă serie de recitaluri publice, în colaborare cu Muzeul Judeţean Satu Mare. În spaţiul expoziţiei ”Cornul abundenţei”, care poate fi vizitată la Muzeul de Istorie, s-au auzit miercuri la prânz acordurile unor lucrări scrise de Johann Sebastian Bach.

Doi membri ai orchestrei simfonice au fost protagoniştii primului ”Matineu muzeal muzical”. Abos Gyozo a interpretat Sarabanda şi Giga din Partita a doua pentru vioară solo, muzica fiind transpusă pentru violă, iar Szekely Alpar a cântat Adagio şi Presto din Sonata nr. 1 în sol minor pentru vioară solo. Sonorităţile baroce s-au potrivit spaţiului în care se pot vedea bijuterii, podoabe şi arme de paradă ale nobililor din părţile Sătmarului, iar reîntâlnirea cu muzica pe viu a fost emoţionantă pentru auditorii prezenţi, după mai bine de două luni în care accesul la concerte a fost (şi în mare măsură continuă să fie) restricţionat.

Ora fiind destul de matinală pentru o zi lucrătoare, miniconcertul a fost înregistrat şi poate fi urmărit pe paginile de facebook ale Filarmonicii ”Dinu Lipatti” şi Muzeului Judeţean Satu Mare.

Concert din 2009 difuzat online

Filarmonica sătmăreană continuă difuzarea pe pagina sa oficială de Facebook a unor concerte din trecut, iar joi, 28 mai, de la ora 18:30, iubitorii de muzică pot urmări un concert din 2009, în care soliste au fost violonista Luminiţa Răceu şi contrabasista Erika Demeter. Programul dirijat de Ovidiu Drăgan a cuprins Uvertura operei ”Ruslan şi Ludmila” de Mihail Glinka, Dublul concert pentru vioară, contrabas şi orchestră de Giovanni Bottesini şi Simfonia în Do major de Georges Bizet.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517