Audienţe în direct cu eva laczko, invitaţi: Kovacs Emil, Koter Laszlo. Titlul emisiuni: Muveszbaratsagok: Koter es Kovacs (Prietenii între artişti: Koter şi Kovacs).(reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Valeriu Bancea, Horia Adrian Ungur,Ovidiu Silaghi. Titlul emisiunii: Scandalul din justiţie versus scandalul din politică. (reluare) 02.30 Cultură,cu Ioan Aniţaş, invitat: Nicolae Pop.Titlul emisiunii: Munca-o modalitate de a rămâne tânăr. 03.40 Mesager educaţiona, cu Vasile Nechita, invitat: Vlaicu Popescu. Titlul emisiuni: Învăţământul dual la Colegiul Tehnic Unio- Traian-Vuia. 04.40 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Paula Pirvănescu. 05.50 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Bornyasz Iosif. Titlul emisiunii: Caprele spaniole la concurenţă cu cele autohtone. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea:Ilona Ilyes. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Anzik Arnold. 08.00 Audienţe în direct cu eva laczko, invitaţi: Kovacs Emil, Koter Laszlo. Titlul emisiuni: Muveszbaratsagok: Koter es Kovacs (Prietenii între artişti: Koter şi Kovacs).(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea:Ilona Ilyes. 09.30 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu,invitat: Gaspar Gyorgy. 10.30 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Gabriel Gorgan. Titlul emisiunii: Tineri în faţa provocărilor timpului actual. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Valeriu Bancea, Horia Adrian Ungur,Ovidiu Silaghi. Titlul emisiunii: Scandalul din justiţie versus scandalul din politică. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Colonel Gheorghe Strâmb. Titlul emisiuni: Colonel Gheorghe Strâmb – rapor la 3650 de zile . 14.45 Teleshopping 15.00 Cultură cu Laczo Ev,invitat: Muzsnai Arpad.Titlul emisiuni: Paskandi-Dsida- Jakobffz napok. 15.45 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiuni: Cum învingem depresia? 16.25 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat: Ştefan Szilagyi. Titlul emisiunii: Fotbalul juvenil în atenţia ASJ şi ISJ. 17.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu,invitat: Formaţia Clasic . 18.30 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitaţi: Gheorghe Cormoş, Ioan Tipu Sălăjanu. Titlul emisiunii: Scrisul sătmărean în context local şi naţional.(reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Info Studio cu Laczko Eva, invitaţi: Lochli Tunde, Kegyes David.Titlul emisiunii:Mosolyhaz – az orom oazisa(Casa Zânelor – oază de bucurii). 22.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Paula Pirvănescu. 23.30 Ştiri

Fiecare cu adversarul său

Scris de Dumitru Păcuraru, 23 octombrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Impresia generală că toată lumea se luptă cu toată lumea este parţial falsă. Sau aşa se vede de departe. În realitate, lupta se dă individual, la baionetă, de la om la om. Luăm la întâmplare câteva perechi. Victor Ponta îl atacă pe Liviu Dragnea. Câlin Popescu Tăriceanu îl are ca adversar direct pe Klaus Iohannis. |inta personală a Elenei Udrea este Laura Codruţa Kovesi.
Luptele directe nu se limitează la vârf. Confruntările personale se extind până jos, la baza partidelor.

În administraţiile locale se practică acelaşi gen de confruntare. În interiorul partidelor se practică lupta de la om la om. Unitatea se vede doar de la distanţă şi se manifestă atunci când atacurile vin dinafară. Spiritul de haită menţine la un loc indivizi foarte diferiţi.

Adversităţile nu sunt apanajul seniorilor. În organizaţiile de tineret ale partidelor se duce aceeaşi luptă internă pentru putere ca în organizaţiile bătrânilor. Tinerii au devenit o masă de manevră a partidelor. Dacă înainte erau numiţi ‘lipitorid e afişe” acum ei activează pe reţelele de socializare, postează comentarii, şi, după cum alternează partidele la guvernare, mobilizează lumea să iasă în stradă.

Organizaţii de tineret sunt nişte armate invizibile. Rareori liderii naţional sau cei locali sunt prezenţi în spaţiul public tradiţional, ziare şi TV, locul care oficializează o poziţie politică. Obligatoriu, liderii organizaţiilor de tineret sunt fideli preşedintelui partidului, preşedinţilor judeţeni.

Acestea sunt câteva din motivele pentru care atunci când sunt alegeri la tineret se implică foarte puternic seniorii. Nu s-a întâmplat altfel nici cu ocazia alegerilor de la tineretul PNL. Ludovic Orban şi Cristian Buşoi s-au confruntat din nou. Pentru fiecare dintre ei contează să aibă la conducerea organizaţiei de tineret o echipă fidelă.

Candidaţii, pentru marele public, sunt iluştri necunoscuţi. Nici nu au nevoie de notorietate. Armata ascunsă este formată din tineri mai puţin obişnuiţi. Fiecare visează să facă o carieră politică. Puţini vor reuşi. Mulţi dintre ei nici nu ajung să facă parte din organizaţia mare. Se pierd pe drum. După ce sunt folosiţi pentru diverse acţiuni fie se plictisesc, fie sunt scoşi din joc de alţi tineri.

Printre foarte puţinii tineri care au reuşit să-şi facă o carieră se numără Victor Ponta. Fostul lider al organizaţiei de tineret al PSD a devenit lider naţional, prim ministru şi candidat la preşedinţie. A ars multe etape, însă ascensiunea lui fulminantă s-a întreupt brusc. S-a aliniat foştilor colegi anonimi din perioada în care era la tineret.

Liviu Dragnea a sărit peste organizaţia de tineret. La fel şi Ludovic Orban, dar acesta are meritul de a o fi descoperit şi promovat pe Elena Udrea. Asta arată că are fler în ceea ce priveşte potenţialul politic al unui tânăr.
Bătălia se dă între o tânără de 25 de ani susţinută de Orban şi un tânăr de 3o de ani. Tânara Mara Mareş este din Braşov, oraşul preşedintelui L. Orban. Tânărul Glad Varga este din Arad şi este susţinut de primarul Falcă şi europarlamentarul Buşoi.

Confruntarea tinerilor a fost aproape la fel de dură ca la alegerile preşedintelui, dar funcţia nu este decât de o importanţă secundară, contând ca vot în conducerea restrânsă a partidului.

Abonează-te acum Online!