Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitat: Bogdan Georgescu. Titlul emisiunii: Cu ce programe vor fi așteptați turiști la Carei în sezonul estival (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitați: Dumitru Pop,Eugen Kovacs,Doina Feher. Titlul emisiunii: A intrat președintele în campania electorală. (reluare) 02.10 În slujba comunității, cu Mihai Sălceanu,invitat: Romeo Poiană. Titlul emisiuni: Romeo Poiană – rapor la 6685 de zile . 03.10 Teatru 04.50 Viața la țară, cu Ioan Anițaș, invitat: Crstina Sălăgean.Titlul emisiunii: Cultura de Coacăze. 05.40 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 07.00 Știri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Prinzinger Zsoka. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitat: Bogdan Georgescu. Titlul emisiunii: Cu ce programe vor fi așteptați turiști la Carei în sezonul estival?(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 09.10 Educație ecologică, cu Cristina Bursuc,invitat: Mark Nagy Janos. Titlul emisiunii:Noutăți în custodia ariei protejate de pe râul Tur. 09.45 Sănătate frumusețe stil, cu Ioana Vladimirescu. 10.35 Religie, cu Eva Laczko , invitat: Pallai Bele. Titlul emisiunii: Gorog katolikus elet. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitați: Dumitru Pop,Eugen Kovacs,Doina Feher. Titlul emisiunii: A intrat președintele în campania electorală. (reluare) 13.00 Știri13.25Viața la țară, cu Ioan Anițaș, invitat: Crstina Sălăgean.Titlul emisiunii: Cultura de Coacăze. 14.20 Teleshopping 14.40 În slujba comunității, cu Mihai Sălceanu,invitat: Romeo Poiană. Titlul emisiuni: Romeo Poiană – rapor la 6685 de zile. 15.40 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Formația Clasic. 16.40 Panoramic sportiv, cu Constantin Damian, invitat: Dacian Nastai. Titlul emisiunii: Primăvara sportivă cu Dacian Nastai. 17.30 Iată omul cu Gabriel Ghișan,invitat: Călin Durla. 18.30 Audiențe în direct 19.30 Știri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Cultură 22.30 Sănătate, frumusețe, stil, cu Ioana Vladimirescu. 23.30 Știri

Festivitatea de deschidere a anului universitar la Extensia Satu Mare a Universităţii Tehnice Cluj-Napoca

Scris de Vasile Nechita, 03 octombrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Luni, 2 octombrie 2016, a avut loc festivitatea de deschidere a anului universitar la Extensia Satu Mare a Universităţii Tehnice Cluj-Napoca (UTCN).

Manifestările s-au desfăşurat în sala amfiteatru a universităţii din Satu Mare, plină până la refuz cu studenţi. Am aflat că în anul I sunt trei specializări cu 36, 33 şi 54 de studenţi, precum şi studii de master în anul I cu 22 de studenţi şi în anul II cu 24 de studenţi.

Participanţi

La festivitate au participat din partea conducerii UTCN: conf.univ.dr.ing. Hortensiu Liviu Cucu, prorector al UTCN, prof.univ.dr.ing. Daniel Moga, directorul Extensiei Satu Mare, prof.univ.dr.ing. Cărean Alexandru, prof.univ.dr.ing. Honoriu Vălean, şefii de lucrări Dan Leordean, director adjunct al Extensiei Satu Mare şi Tania Lazăr.
În calitate de invitaţi au fost de faţă: Doina Feher, viceprimar al municipiului Satu Mare, Călin Durla, inspector şcolar general, ing. Markos Tiberiu, vicepreşedinte al Asociaţiei DRU şi al Camerei Meşteşugarilor, Josef Ştefan Szepeschy, managerul unei firme din Germania, studenţii anului I, jurnalişti.

Alocuţiuni

Oficiul de gazdă i-a revenit lui Daniel Moga, iar cuvântul de deschidere prorectorului Hortensiu Liviu Cucu, care a rostit un mesaj din partea universităţii. Liviu Cucu a spus că Extensia Satu Mare a UTCN contribuie la formarea specialiştilor pentru industria judeţului, prin studenţii care vor absolvi peste 4 ani. Dar i-a avertizat pe studenţi că “acuma începe greul, se pun bazele teoretice ale pregătirii dumneavoastră. El a apreciat şansa studenţilor de a urma cursuri la Satu Mare, “în familie”, cu profesori din Cluj.
Doina Feher i-a felicitat pe studenţi pentru alegerea făcută şi a spus că judeţul Satu Mare are nevoie de ingineri. Ea a adăugat că studenţii pot continua la Satu Mare şi studiile de master.
La rândul său, Călin Durla consideră că universitatea este un pol de cultură şi de educaţie a tinerilor. “Universitatea Tehnică ne ajută foarte mult, fiindcă una e să faci şcoala acasa şi alta e să studiezi în altă localitate. Nu uitaţi însă de judeţul Satu Mare. Există mirajul străinătăţii (…) dar se va deschide o firmă mare în Satu Mare unde veţi putea lucra. Avem deja firme cu capital german, care oferă locuri de muncă bune. (…) Nici cariera didactică nu e de omis. Odată cu dezvoltarea învăţământului dual e nevoie de profesori ingineri, de aceea e bine să urmaţi modului pedagogic”.
Josef Szepeschy a spus că a absolvit actualul Colegiu Naţional Mihai Eminescu şi a relatat itinerarul său profesional în ţară şi în Germania. El a apreciat calitatea învăţământului din România.
Markos Tiberiu le-a promis studenţilor că în noiembrie va organiza o excursie de studii la Cluj, pentru a vedea la ce nivel a ajuns tehnica. El le-a recomandat studenţilor să înveţe şi limbi străine.
Şi ceilalţi profesori au subliniat şansa de angajare pe care le-a asigură cererea de ingineri de pe piaţa muncii.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.