Image 1
Image 2

Festivitatea de deschidere a anului universitar la Extensia Satu Mare a Universităţii Tehnice Cluj-Napoca

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Luni, 2 octombrie 2016, a avut loc festivitatea de deschidere a anului universitar la Extensia Satu Mare a Universităţii Tehnice Cluj-Napoca (UTCN).

Manifestările s-au desfăşurat în sala amfiteatru a universităţii din Satu Mare, plină până la refuz cu studenţi. Am aflat că în anul I sunt trei specializări cu 36, 33 şi 54 de studenţi, precum şi studii de master în anul I cu 22 de studenţi şi în anul II cu 24 de studenţi.

Participanţi

La festivitate au participat din partea conducerii UTCN: conf.univ.dr.ing. Hortensiu Liviu Cucu, prorector al UTCN, prof.univ.dr.ing. Daniel Moga, directorul Extensiei Satu Mare, prof.univ.dr.ing. Cărean Alexandru, prof.univ.dr.ing. Honoriu Vălean, şefii de lucrări Dan Leordean, director adjunct al Extensiei Satu Mare şi Tania Lazăr.
În calitate de invitaţi au fost de faţă: Doina Feher, viceprimar al municipiului Satu Mare, Călin Durla, inspector şcolar general, ing. Markos Tiberiu, vicepreşedinte al Asociaţiei DRU şi al Camerei Meşteşugarilor, Josef Ştefan Szepeschy, managerul unei firme din Germania, studenţii anului I, jurnalişti.

Alocuţiuni

Oficiul de gazdă i-a revenit lui Daniel Moga, iar cuvântul de deschidere prorectorului Hortensiu Liviu Cucu, care a rostit un mesaj din partea universităţii. Liviu Cucu a spus că Extensia Satu Mare a UTCN contribuie la formarea specialiştilor pentru industria judeţului, prin studenţii care vor absolvi peste 4 ani. Dar i-a avertizat pe studenţi că “acuma începe greul, se pun bazele teoretice ale pregătirii dumneavoastră. El a apreciat şansa studenţilor de a urma cursuri la Satu Mare, “în familie”, cu profesori din Cluj.
Doina Feher i-a felicitat pe studenţi pentru alegerea făcută şi a spus că judeţul Satu Mare are nevoie de ingineri. Ea a adăugat că studenţii pot continua la Satu Mare şi studiile de master.
La rândul său, Călin Durla consideră că universitatea este un pol de cultură şi de educaţie a tinerilor. “Universitatea Tehnică ne ajută foarte mult, fiindcă una e să faci şcoala acasa şi alta e să studiezi în altă localitate. Nu uitaţi însă de judeţul Satu Mare. Există mirajul străinătăţii (…) dar se va deschide o firmă mare în Satu Mare unde veţi putea lucra. Avem deja firme cu capital german, care oferă locuri de muncă bune. (…) Nici cariera didactică nu e de omis. Odată cu dezvoltarea învăţământului dual e nevoie de profesori ingineri, de aceea e bine să urmaţi modului pedagogic”.
Josef Szepeschy a spus că a absolvit actualul Colegiu Naţional Mihai Eminescu şi a relatat itinerarul său profesional în ţară şi în Germania. El a apreciat calitatea învăţământului din România.
Markos Tiberiu le-a promis studenţilor că în noiembrie va organiza o excursie de studii la Cluj, pentru a vedea la ce nivel a ajuns tehnica. El le-a recomandat studenţilor să înveţe şi limbi străine.
Şi ceilalţi profesori au subliniat şansa de angajare pe care le-a asigură cererea de ingineri de pe piaţa muncii.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

CONCURS DE ADMITERE

Admitere în școlile de poliție

Iată cele mai noi informații legate de admiterea în școlile de poliție. Până pe 5 noiembrie se mai pot depune online cererile de înscriere la Școala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina.
“Acest concurs de admitere – perioada octombrie-februarie – a început în data de 18 octombrie…