Festivitatea de absolvire de la Liceul Teoretic Carei

Scris de Vasile Nechita, 29 mai 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

        Recent, a avut loc festivitatea de absolvire a celor cinci clase a XII-a de la Liceul Teoretic Carei, secţiile română şi maghiară.

        Potrivit tradiţiei, în curtea liceului, absolvenţii au intonat binecunoscutul cântec Gaudeamus igitur, s-au ţinut discursuri festive, a avut loc înmânarea cheilor liceului elevilor din clasa a XI-a.

În deschiderea discursului său, directorul Zsido Sandor a anunţat numele şefei de promoţie seria 2018 – 2022 la liceul Teoretic Carei – absolventa Oprea – Şuta Vivien, subliniind că ”a obţine numai medii de zece la liceul Teoretic Carei este un lucru extrem de greu”.

Să mai menţionăm că festivităţile de absolvire au fost precedate de serenade, în care absolvenţii şi-au luat rămas bun de la profesorii care le-au îndrumat paşii pe parcursul celor 4 ani de liceu, precum şi de un meci de fotbal ”legendar”, cum îl denumesc băieţii pe Forumul liceului.

Portret de absolventă

         Vivien Oprea – Şuta, şefa de promoţie a Liceului Teoretic Carei, este absolventă a clasei a XII-a A profil matematică informatică, dirigintă fiindu-i profesoara Alina Iacobuţ.

Vivien a terminat liceul Teoretic Carei cu toate mediile de 10. La fel, a fost o elevă eminentă şi în şcoala gimnazială, având numai medii de 10 şi obţinând în fiecare an premiul întâi.

Printre pasiunile lui Vivien enumerăm desenul, pictura şi lectura (cărţi de beletristică, de psihologie şi dezvoltare personală).

În alocuţiunea sa, a subliniat, ca neajuns, că şcoala românească pune mare accent pe latura informativă, şi mai puţin pe latura formativă. A mai specificat că învăţământul ar trebui să pună mai mult accent pe educarea spiritului, a sufletului elevilor pe lângă instruirea instruirea cognitivă.

În cele ce urmează, reproducem fragmente din textul postat pe Facebook de profesoara sa, diriginta Alina Iacobuţ.

”Oprea-Şuta Vivien, elevă în clasa a XI-a A, este o tânără talentată, care îşi manifestă simţul estetic şi artistic prin diverse forme de artă. Vivi scrie, desenează, pictează”. Potrivit dirigintei sale, Vivien are şi talent artistic în pictură, subiectele creaţiilor sale fiind ”extrem de inspirate”. ”Prima pictură a participat în cadrul proiectului derulat în liceul nostru ERASMUS+ „Homo universalis”, fiind expusă în Italia, la Scuola Media di Frignano „Luca Tozzi”, încheie profesoara Alina Iacobuţ.

Am întrebat-o pe absolventă despre planurile sale privind studiile şi cariera. Răspunsul său a fost că doreşte să urmeze studiile în ţară, la facultatea de medicină a Universităţii Oradea.

”După absolvirea facultăţii doresc să rămân în ţară să lucrez ca medic. Nu mi-am dorit niciodată să părăsesc ţara”, a încheiat interlocutoarea.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517