21.02.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Gabriel Zetea, Adrian Albu, Ciprian Ardelean. Titlul emisiuni: Iohannis a făcut o analiză populistă a bugetului populist.(reluare) 01.40 Cultură – Concert dedicat Centenarului Mari Unirii. 03.40 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Giura Ioan. 04.40 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Popa Ovidiu Adrian. Titlul emisiuni: Popa Ovidiu Adrian – raport la 1.640 zile. 05.45 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiunii: Acoperiţii versus descoperiţii din administraţia publică. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Daniel Dragoş. Titlul emisiunii: Pesta Porcină Africană şi soarta vânatului în judeţul Satu Mare.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Sanatate frumusete stil 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitat: Pallai Bela. Titlul emisiunii: Viaţa Greco-catolică. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Gabriel Zetea, Adrian Albu, Ciprian Ardelean. Titlul emisiuni: Iohannis a făcut o analiză populistă a bugetului populist.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la Ţară, cu Ioan Aniţaş 14.30 Teleshopping 14.50 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Popa Ovidiu Adrian. Titlul emisiuni: Popa Ovidiu Adrian – raport la 1.640 zile. 16.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiunii: Acoperiţii versus descoperiţii din administraţia publică. 17.20 Cultură – Hoinar prin Satu Mare 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Marcel Nichita. Titlul emisiunii: Semnele îmbătrânirii pielii. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Cultură cu Ioan Aniţaş, invitaţi: Dana Criste, Gheorghe Cormoş. Titlul emisiunii: Poezia sătmăreană în contextul globalizării.

Festivalul Zestrea Oaşului din Negreşti

Prima zi a Festivalului Zestrea Oaşului a adus în faţa miilor de negreşteni sosiţi acasă de pretutindeni oamenii şi elevii care s-au afirmat în acest an la Negreşti-Oaş sau au adus o contribuţie la dezvoltarea oraşului.

După trei săptămâni în care în Negreşti-Oaş au fost organizate mai multe manifestări de ţinută, precum Zilele Medicale ale Ţării Oaşului, Târgul Tradiţional ”Produs de Maramureş şi Oaş”, Concursul naţional ecvestru şi Atelierele meşteşugăreşti şi de creaţie ”Pe uliţele satului”,  Festivalul Zestrea Oaşului a început sâmbătă cu două evenimente culturale de înaltă ţinută la Galeria de artă ”Dr. Mihai Pop”, de la Muzeul Ţării Oaşului.

Este vorba despre expoziţia-eveniment de fotografie ”Povestea firului. Firul poveştii” –  Ioniţă G. Andron & Remus Ţiplea. O expoziţie care surprinde viaţa oşenilor din timpurile lui Ioniţă G. Andron, completată cu viaţa oşenilor din timpurile noastre, surprinsă inedit şi fabulos pe peliculă de negreşteanul Remus Ţiplea.

Prezentare moda

Expoziţia a fost completată de prezentarea colecţiei de modă ”Pe firul tradiţiei” a Şcolii de Artă Bucureşti, coordonată de designerul Maria Constantinescu. Eleve ale Şcolii de Arte din Bucureşti şi eleve din Negreşti-Oaş au prezentat în faţa negreştenilor şi a oaspeţilor lor o fantastică  colecţie modernă inspirată din portul tradiţional oşenesc.

Imediat după acest moment, oaspeţii s-au deplasat la inaugurarea noului Corp al sediului Primăriei Negreşti-Oaş, realizat din fonduri PNDL. Este voba despre o clădire modernă în care a fost amenajat la parter serviciul de impozite şi taxe locale, unde cetăţenii din Negreşti-Oaş şi din Ţara Oaşului îşi vor putea achita obligaţiile şi îşi vor rezolva problemele în condiţii civilizate. 

”Pentru această investiţie, suntem datori să mulţumim fostului vicepremier Liviu Dragnea şi actualului vicepremier Sevil Shaiddeh. Vă reamintesc că, în urmă cu 3 ani, domnul Liviu Dragnea ne promitea pe scena Festivalului Zestrea Oaşului că oraşul Negreşti-Oaş va deveni unul etalon pentru cum arată dezvoltarea durabilă a unei localităţi.  Iată că acum, beneficiind de sprijin guvernamental, reuşim să conturăm o frumoasă poveste începută în urmă cu aproximativ patru ani, când în Negreşti-Oaş a început un amplu program de investiţii, atât în infrastructură, cât şi în educaţie, precum şi în edificii care, într-un fel sau altul, ne fac viaţa mai uşoară”, a declarat primarul oraşului Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca.

Programul oficial a continuat la ora 20, când pe scena în aer liber a fost premiată excelenţa. În debut, primarul Aurelia Fedorca le-a urat bun venit oaspeţilor şi negreştenilor sosiţi acasă de pretutindeni.

Edilul-şef a amintit că ”Negreştiul, în ultima perioadă, a avut şi are transformări evidente în toate domeniile de activitate, fie că vorbim de infrastructură, fie că vorbim de învăţământ  sau de cultură, iar acest Festival vine să încununeze toate aceste lucruri pe care le vedeţi şi le simţiţi voi toţi cei care trăiţi în acest oraş şi nu este momentul să le reamintesc azi aici în detaliu”.

Aurelia Fedorca i-a invitat pe negreşteni să se bucure împreună şi să uite, dacă e posibil, pentru câteva zile de problemele de fiecare zi.

Apoi, primarul Aurelia Fedorca le-a acordat plachete aniversare oficialilor judeţului care sunt parteneri serioşi şi susţin investiţiile derulate în Negreşti-Oaş. Astfel, le-au fost acordate plachete senatorulu Gabriel Leş, secretarului general al Camerei Deputaţilor – deputatul Ioana Bran, prefectului Darius Filp şi preşedintelui Consiliului Judeţean Satu Mare, Csaba Pataki. De asemenea, o plachetă aniversare a fost acordată delegaţiei din oraşul înfrăţit Teacevo din Ucraina.

A urmat apoi acordarea de diplome de excelenţă pentru personalităţile oraşului şi pentru elevii merituoşi care s-au remarcat în ultimul an la olimpiadele sau concursurile la care au participat. Managerul cultural Natalia Lazăr a amintit pe scurt contribuţia fiecăruia pentru dezvoltarea şi promovarea oraşului.

Prima seara a Festivalului s-a încheiat cu concertele susţinut de Jean de la Craiova, Matteo şi Pepe, care au adunat în faţa scenei peste 10.000 de negreşteni şi oşeni, dar şi cetăţeni veniţi din alte zone ale judeţului Satu Mare.

Festivalul va continua duminică de la ora 17.00 cu un medalion folcloric susţinut de Aurel Ţurcaş Vlaicu,  Irina Man, Nicu Pop, Petre, Petrică şi Dănuţ Zele, grupul de ţâpuritoare Cununa Oaşului, urmaţi de Maria Petca Poptean şi Ansamblul folcloric Măgura şi de un moment folcloric cu Traian şi Valeria Ilea.

Momentul festiv al zilei de duminică va avea loc la 19.45, când vor fi premiate cuplurile care aniversează Nunta de aur.  Spectacolul va continua cu un regal al Ansamblului folcloric Someşul – Napoca, urmat de artistul local Vlad Belbe. Evenimentul se va închide cu recitalurile extraordinare ale unor artişti îndrăgiţi ai momentului, NICOLETA NUCĂ şi ANDRA, urmate de tradiţionalul foc de artificii.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.