Festivalul toamnei la grădiniţele nr. 33 şi 14 Mai din Satu Mare

Scris de Ioana Vladimirescu, 16 octombrie 2015 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
În doar câteva zeci de minute, curtea Grădiniţei nr. 33 s-a transformat într-un adevărat tărâm magic dedicat activităţilor specifice toamnei

În doar câteva zeci de minute, curtea Grădiniţei nr. 33 s-a transformat într-un adevărat tărâm magic dedicat activităţilor specifice toamnei

Toamna e anotimpul recoltelor şi an de an, instituţiile de învăţământ pun în scenă frumoase spectacole dedicate acestui anotimp. Roade sunt din belşug, părinţii preşcolarilor sunt receptivi la activităţi în aer liber, iar de copii nu mai vorbim.

Zilele trecute, când se făceau planuri privind organizarea unui mare „atelier” cu bunătăţile toamnei, directoarea Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 33, Minerva Roman, ne mărturisea că îşi doreşte doar să fie o zi plină de soare. Câteva raze de soare au fost joi în curtea unităţii preşcolare, iar timpul a ţinut cu prichindeii şi cu educatoarele lor.

În doar câteva zeci de minute, curtea Grădiniţei nr. 33 s-a transformat într-un adevărat tărâm magic dedicat activităţilor specifice toamnei. Este cel mai bogat dintre anotimpuri, ne-au mărturisit într-un glas copiii care cât ai zice „peşte” şi-au intrat în rolurile de buni gospodari. În curtea spaţioasă s-a muncit pe sectoare. Primul punct a fost aprozarul. De-acolo au pornit coşurile încărcate cu bunătăţi spre toate colţurile. La sectorul „bucătărie” s-au pregătit salate fel de fel şi murături pentru cămară. Înghesuială mare a fost toată ziulica la „Mustăria curioşilor”, preşcolarii fiind fascinaţi de prepararea mustului. Într-un alt colţişor a fost amenajat atelierul de creaţie. Aici prichindeii talentaţi au pictat şi, din diferite legume şi fructe au confecţionat jucării.

În curtea spaţioasă s-a muncit pe sectoare

În curtea spaţioasă s-a muncit pe sectoare

Tot în cursul zilei de joi, în cadrul parteneriatului „La pas cu prietenie” încheiat între Grădiniţa cu Program Prelungit 14 Mai şi Şcolile Gimnazială Drăguşeni şi Primară Borleşti, a avut loc ediţia a doua a Festivalului toamnei. Copiii au explorat, descoperit şi realizat lucruri interesante din fructe şi legume în cadrul mai multor ateliere< „Fructe parfumate în suc transformate”, „Jucării pentru copii”, „Dansul boabelor de struguri”, „La cofetarul vesel-gustul dulce de acasă”, „Legume asortate pentru iarnă preparate” şi „Legume zâmbitoare”. Elevii şi preşcolarii din Borleşti au realizat prin tehnica Quilling un copac specific tomnei, iar tradiţiile şi obiceiurile specifice vieţii satului, clasa şi şezătoarea, au fost puse în scenă de către grupa mare şi un grup de preşcolari din Drăguşeni.

Puteţi citi continuarea în ediţia tipărită disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517