Image 1
Image 2

Festivalul Toamnei de la Grădiniţa 14 Mai s-a bucurat din nou de succes (Foto)

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Joi, 17 octombrie, începând cu ora 10:30, la Grădiniţa cu Program Prelungit (GPP) ”14 Mai” din Satu Mare, a avut loc o nouă ediţie a Festivalului toamnei.

Evenimentul ajuns în acest an la cea dea cincea ediţie, este marcat de fiecare dată prin numeroase activităţi şi participarea unui invitat special de la o altă grădiniţă ori şcoală parteneră.
Festivalul Toamnei este un eveniment care, la fel ca anotimpul pe care îl reprezintă, abundă în culoare şi diversitate.

De câţiva ani încoace, pe parcursul lunii octombrie, GPP 14 Mai organizează unul dintre cele mai frumoase evenimente pentru copilaşii înscrişi la unitatea de învăţământ.

Festivalul aduce bucurie deopotrivă educatoarelor, copiiilor şi nu în ultimul rând părinţilor care se implică trup şi suflet în atelierele celor mici.

”Este o tradiţie pentru grădiniţa noastră ca în fiecare an să avem câte un invitat special, care să ne aducă puţin din folclorul şi din tradiţia satului de odinioară. Dacă până anii trecuţi am avut musafiri şi invitaţi speciali din zona Maramureşului, acum ne-am orientat şi spre zona oaşului. Aşadar, anul acesta, îi avem invitaţi speciali pe copiii de la Şcoala Gimnazială din Batarci, care ne-au adus cu ei o parte din cântecele şi tradiţiile specifice zonei lor”, a declarat Anuca Cupşa – directoarea GPP 14 Mai Satu Mare

În ziua festivalului spaţioasa curte este frumos aranjată, fel şi fel de ateliere fiind pregătite pentru ca cei mici să îşi dezvolte imaginaţia într-un mod cât mai creativ . Încă de la intrare se aud râsete şi chicote de bucurie, iar freamătul putând fii observat în jurul fiecărui atelier. Şi la această ediţie copiii s-au folosit de bogăţiile naturii pentru a experimenta şi a pătrunde, după cum spune Anuca Cupşa – directoarea grădiniţei, în ”simfonia existenţei universale„. Astfel copiii au stors struguri şi au făcut must, au realizat jucării dinstractive din fructe şi legume, au făcut suc de mere, au frământat prăjituri, au pictat jucării confecţionate din lemn şi au pus murături pentru iarnă.

”În aceste activităţi copiii folosesc legumele, fructele şi bogăţiile toamnei, mult material din natură, pentru a experimenta, a cunoaşte şi a reuşi să pătrundă în simfonia existenţei universale”, a mai adăugat directoarea.

Aşa cum se întâmplă an de an, şi această ediţie a fost un succes care a adus zâmbete largi pe chipurile tuturor participanţilor.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with