Image 1
Image 2

Festivalul SPOT se mută la Cluj pentru o zi

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Galeria Manole
Statui vii din Galeria Manole

Festivalul Internațional de Teatru pentru Studenți SPOT se mută, timp de o zi, în Cluj, la “ZUG zone”, în 30 martie. Vor putea fi urmărite cinci spectacole de teatru, un performance, o expoziție foto, o retroproiecție analog, are loc o lansare de carte și vor fi prezentate două proiecte teatrale de anvergură internațională.

Evenimentul debutează la ora 10 cu producția Teatrului de Păpuși Puck, spectacolul în limba maghiară: “Ha en lennek Matyas Kiraly?” (Dacă aș fi eu Matei Corvin?). Continuă tot cu un spectacol pentru copii, “Vasilache şi Mărioara”, al aceluiași Teatru Puck, doar că în limba română.

De la ora 13, Festivalul SPOT îi invită pe clujeni la un prânz comun. De la ora 15 se vernisează expoziția foto “Dincolo”, realizată de Gödri Alpár Béla și Paul Sarvadi. Aceasta cuprinde o serie de imagini inedite, surpinse în municipiul Carei. La ora 15.30 Festivalul SPOT prezintă două proiecte: Universitatea de Vară SPOT și SPOT.co 2.

Ziua SPOT continuă la ora 17, când se lansează volumul de proză scurtă “A Bekaember Legendaja” (Legenda omului broască), scris de Tasnádi-Sáhy Péter. De la ora 18 publicul poate urmări monodrama “Te, Lazar!” (Tu, Lazăr!), scrisă de autorul bulgar Jordan Radicskov, în regia și interpretarea actorului Fándly Csaba.

Teatrul K2 din Budapesta poate fi urmărit la ora 19, cu un colaj liric intitulat “Yorick se întoarce”. De la ora 20.30 are loc performance-ul sculptorului Gáspár Szilárd, intitulat “Full Contact Matter”. Compania SPOT își prezintă prima producție, “Galeria umană Meşterul Manole”, de la ora 21.30. Ziua se încheie cu retroproiecția artistului clujean Andrei Mărginean, de la ora 23.30, și o petrecere al cărei fond sonor e asigurat de D.J. Blackmamba.
V. A.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

RENAȘTEREA ITALIANA

Rolul Femeilor și Revoluția Culturală în Renaștere

În cadrul claselor de elită din Renașterea italiană, femeile beneficiau de mai multe oportunități de a atinge un nivel relativ egal cu bărbații, cel puțin în plan intelectual. Un exemplu notabil în acest sens este Lucrezia Borgia, poate cea mai faimoasă femeie a epocii datorită reflectării în presa contemporană.