Festivalul de Teatru de la Sibiu se va derula online | Informaţia Zilei

Festivalul de Teatru de la Sibiu se va derula online

Scris de Vasile Andreica, 29 mai 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) este primul mare festival din Europa Centrală şi de Est care va fi organizat online, timp de zece zile, în perioada 12-21 iunie, prezentând gratuit 138 de evenimente din 30 de ţări de pe cinci continente pe site-ul oficial, www.sibfest.ro, dar şi pe pagina de Facebook şi canalul de YouTube, a anunţat joi preşedintele festivalului, Constantin Chiriac.

„Tată, online, îi putem avea alături, pe unii dintre marii creatori ai lumii cu spectacole absolut năucitoare, dintre care amintesc o foarte mică parte aici: Bob Wilson, Peter Sellars, Thomas Ostermeier, Akram Khan, Sasha Walz, Hideki Noda. Nu vor lipsi din programul ediţiei nici creaţiile lui Silviu Purcărete, Sidi Larbi Cherkaoui, Pippo Delbono, Lev Dodin, pentru ca cele zece zile petrecute alături de noi, din sufrageria dumneavoastră, să vă aducă toată bucuria de care aveţi nevoie. (…) Bucuraţi-vă de acest dar uriaş şi unic pe care vi-l aducem din 12 iunie”, a declarat preşedintele FITS, Constantin Chiriac.

Potrivit sursei citate, cea de a 27-a ediţie a FITS, dar prima organizată integral online, are ca temă „Puterea de a crede / Empowered”. Ediţia din acest an oferă peste 14.400 de minute de teatru, dans, muzică, circ contemporan, conferinţe, dezbateri, spectacole lectură şi spectacole pentru copii ce vor fi difuzate gratuit.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517