Image 1
Image 2

Festivalul de Film Istoric de la Râșnov, la a VII-a ediție

Cetatea Râşnov
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Cetatea Râşnov
Cetatea Râşnov

Cea de-a șaptea ediție a Festivalului de Film Istoric de la Râșnov începe vineri, iar vizitatorii sunt așteptați cu proiecții de film, concerte, expoziții și dezbateri.

În cadrul Festivalului de Film Istoric Râșnov vor avea loc 46 de proiecții de film, 11 evenimente speciale, 20 de prelegeri și dezbateri susținute de peste 40 de invitați (istorici, regizori, diplomați, jurnaliști, producători), două expoziții, un târg de carte, fiind așteptați peste 12.000 de spectatori.

“Este un festival de film inedit, unic în România, cu profil foarte clar definit — festival de film istoric. Nu ne-am schimbat opțiunile de la o ediție la alta. Din câte știu eu, este al doilea festival din Europa de acest gen, după un festival din Franța. Apoi poate fi considerat un festival de muzică pentru că pe perioada celor 10 zile de festival, 31 iulie — 9 august, vor avea loc 11 concerte. Datorită acestui festival, Biserica Evanghelică din Râșnov a intrat într-un circuit național al obiectivelor turistice. (…) Acesta este în mare meritul acestui festival în cei șapte ani, că a integrat obiective turistice ale Râșnovului”, a declarat istoricul Nicolae Pepene, inițiatorul Festivalului.

El a adăugat că în cadrul Festivalului de Film Istoric Râșnov (FFIR) există și o școală de vară foarte importantă pentru țara noastră, atât prin concept, teme, dar și prin instituțiile implicate, fiind lectori de la Primăria Râșnov, Consiliul Național de Studiere a Arhivelor Securității, Uniunea Cineaștilor din România, Institutul pentru Studierea Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale din cadrul Academiei Române, universitățile din București și din Cluj.

În cadrul festivalului mai sunt organizate și două expoziții, una fiind găzduită de Turnul Bathory din Cetate și avânt titlul “Deportarea etnicilor germani în lagărele sovietice”, realizată de Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității. A doua se numește “Bine ați venit în RSR-45 de ani de la înființarea Ministerului Turismului”, fiind realizată de istoricul Nicolae Pepene în curtea interioară a Cetății Râșnov.

Intrarea la momentele festivalului este liberă, a anunțat primarul Adrian Veștea. AGERPRES

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with