19.02.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Dan Burulea, Adelin Ghiarfaş, Ovidiu Mureşan. Titlul emisiunii: Scandalul preşedinte – guvern continuă.(reluare) 01.40 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiunii: Acoperiţii versus descoperiţii din administraţia publică. 02.40 Cultură 03.45 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Popa Ovidiu Adrian. Titlul emisiuni: Popa Ovidiu Adrian – raport la 1.640 zile. 05.00 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Giura Ioan. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitat: Ioan Drăgan. Titlul emisiunii: Cu ce probleme se confruntăprofesorii din judeţul Satu Mare. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Marcel Nichita. Titlul emisiunii: Semnele îmbătrânirii pielii. 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitat: Pallai Bela. Titlul emisiunii: Viaţa Greco-catolică. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Dan Burulea, Adelin Ghiarfaş, Ovidiu Mureşan. Titlul emisiunii: Scandalul preşedinte – guvern continuă.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Giura Ioan. 14.30 Teleshopping 14.45 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiunii: Acoperiţii versus descoperiţii din administraţia publică. 15.40 Zone Folclorice 16.40 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Popa Ovidiu Adrian. Titlul emisiuni: Popa Ovidiu Adrian – raport la 1.640 zile. 17.40 Panoramic sportiv, cu Ionu Blăjan, invitat: Gheorghe Popdan. Titlul emisiunii: Sportul şcolar eminescian în 2018 şi 2019. 18.30 Audienţe în direct. 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar în direct 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct. 23.00 Cultură

Festivalul datinilor şi obiceiurilor de iarnă din Negreşti-Oaş

Scris de Denisa Tertan, 26 decembrie 2013 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Festival de datini copy

Oraşul Negreşti-Oaş a fost cuprins de spiritul sărbătorilor joi, 26 decembrie cu ocazia “Festivalului datinilor şi obiceiurilor de iarnă”. Sute de iubitori de cultură s-au adunat încă de dimineaţă, pentru a nu pierde nici un minut de la o astfel de manifestare.

Acest eveniment ajuns deja la a 16 -a ediţie, se desfăşoară pe parcursul a două zile, 26-27 decembrie şi numără multe momente artistice. Organizatorii sunt Primăria şi Consiliul Local Negreşti- Oaş, Casa Orăşenească de Cultură Negreşti-Oaş, Autoritatea Naţională pentru Turism, Consiliul Judeţean Satu Mare şi C.J.C.P.C.T Satu Mare.

Începând cu ora 12 centrul oraşului a fost plin cu grupuri de colindători din diferite zone ale ţării, care se îndreptau către Catedrala Ortodoxă.

În deschidere au luat cuvântul Aurelia Fedorca – primăriţa, Natalia Lazăr- directoarea Casei de Cultură din Negreşti Oaş dar şi artistul Andrei Bărbos care a fost prezentatorul acestei manifestări. Prin acest festival s-a dorit promovarea culturii şi a tradiţiei din Negreşti-Oaş după cum a spus primăriţa Aurelia Fedorca.

Catedrala Ortodoxă a fost plină, mulţi neavând loc unde să se aşeze. Programul a cuprins atât momente de colinde dar şi momente de teatru. Festivalul a început cu multe colinde tradiţionale româneşti. Au cântat Ansamblul folcloric “Sânzienele” din Negreşti-Oaş. Ansamblul folcloric “Ceatăra” din Carei, Grupul folcloric din Slatina ş.a.

S-a organizat şi un concurs, la care s-au înscris mai bine de 23 de grupuri, care s-a împărţit pe două secţiuni, una de colinde şi o secţiune de teatru şi măşti.

Juriul a fost format din: Aurelia Fedorca-primăriţa, profesor dr. Delia Suiogan de la Facultatea de Litere din Baia Mare, Felician Pop- directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Populare Satu Mare, Părintele Mihai Feher, Ioan Ciocan şi Ionuţ Silaghi.

Notarea s-a făcut în funcţie de diferite criterii cum ar fi cel mai original program, autenticitatea colindelor, aspectul general al grupurilor. În cadrul concursului primele trei cele mai bune grupuri au fost premiate. Primul loc a primit 400 lei, locul 2 a primit 300 lei, ultimul loc a primit 200 lei, iar pe lângă aceste premii s-au acordat şi premii speciale în valoare de câte 150 lei.

Pe data de 27 decembrie, în jurul orei 20 sunt aşteptaţi toţi la un spectacol de lasere în faţa primăriei.

Abonează-te acum Online!
  1. osan a spus: 28 decembrie 2013, ora 12:16

    Felicitari grupului din Tarna Mare care s-a distins din multimea de tineri imbracati in haine populare, este nemaipomenita daruirea grupului din Tarna Mare despre care nu se stia mai nimic pana in urma cu un an, doi…cei trei sunt initiatorii si organizatorii? Bravo lor.

  2. Roatis Alexandru a spus: 27 decembrie 2013, ora 20:06

    Foarte frumos. Mi-ar placea ca in orasul Satu Mare sa avem ceva similar dar cu toate zonele folclorice si etnice. Ar trebui sa aratam intr-o sala, mai multe zile la rand ca suntem un judet multietnic si multicultural. Ar trebui sa aratam ca avem valoare si ca ea este apreciata.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.