Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitat: Bogdan Georgescu. Titlul emisiunii: Cu ce programe vor fi aşteptaţi turişti la Carei în sezonul estival (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Dumitru Pop,Eugen Kovacs,Doina Feher. Titlul emisiunii: A intrat preşedintele în campania electorală. (reluare) 02.10 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Romeo Poiană. Titlul emisiuni: Romeo Poiană – rapor la 6685 de zile . 03.10 Teatru 04.50 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Crstina Sălăgean.Titlul emisiunii: Cultura de Coacăze. 05.40 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Prinzinger Zsoka. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitat: Bogdan Georgescu. Titlul emisiunii: Cu ce programe vor fi aşteptaţi turişti la Carei în sezonul estival?(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 09.10 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc,invitat: Mark Nagy Janos. Titlul emisiunii:Noutăţi în custodia ariei protejate de pe râul Tur. 09.45 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu. 10.35 Religie, cu Eva Laczko , invitat: Pallai Bele. Titlul emisiunii: Gorog katolikus elet. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Dumitru Pop,Eugen Kovacs,Doina Feher. Titlul emisiunii: A intrat preşedintele în campania electorală. (reluare) 13.00 Ştiri13.25Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Crstina Sălăgean.Titlul emisiunii: Cultura de Coacăze. 14.20 Teleshopping 14.40 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Romeo Poiană. Titlul emisiuni: Romeo Poiană – rapor la 6685 de zile. 15.40 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Formaţia Clasic. 16.40 Panoramic sportiv, cu Constantin Damian, invitat: Dacian Nastai. Titlul emisiunii: Primăvara sportivă cu Dacian Nastai. 17.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Cultură 22.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu. 23.30 Ştiri

Festivalul datinilor din Negreşti a devenit marcă înregistrată la OSIM

Scris de Ioan Aniţaş, 07 ianuarie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Negresti-festival traditii

Negresti-festival traditii

Duminică, 7 ianuarie, în ziua de Sfântul Ioan Botezătorul, oraşul Negreşti-Oaş a găzduit cea a de XX-a ediţie, aniversară, a manifestării culturale Zestrea Oaşului, Festivalul Datinilor şi Obiceiurilor de Iarnă.

Majoritatea formaţiilor înscrise în competiţie au participat la ceremonia religioasă oficiată în Catedrala Ortodoxă din Negreşti-Oaş, după care s-au constituit într-un adevărat alai pentru parada portului popular.

Membrii celor 23 de formaţii înscrise în festivalul concurs au străbătut pe jos, prezentând fiecare portul popular din zona din care provine, drumul de la Catedrală, până la Muzeul în Aer Liber, acolo unde, în Ciupercă, au evoluat formaţiile. În vecinătatea bisericii ortodoxe din apropierea muzeului, un grup consistent de enoriaşi a întâmpinat alaiul, colindând împreună, după care formaţiile şi-au continuat drumul.

Dr. Natalia Lazăr, directorul festivalului folcloric, a anunţat că această manifestare folclorică menită a păstra şi transmite tradiţiile locale din perioada sărbătorilor de iarnă, a fost înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, devenind astfel marcă înregistrată sub numele „Zestrea Oaşului”.

Mai multe în ediţia tipărită din „Informaţia Zilei” – 8 ianuarie 2018, disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.