Image 1
Image 2

Festivalul “Cântă și încântă de Dragobete” a reunit artiști sătmăreni și bihoreni la Poesis

Folclor pe scena de la Poesis
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Sala a fost plină și cei prezenți s-au putut bucura de un regal folcloric

Folclor pe scena de la Poesis
Folclor pe scena de la Poesis

Școala de Arte din Satu Mare organizează de patru ani un festival folcloric dedicat sărbătorii românești a dragostei, intitulat “Cântă și încântă de Dragobete”. Ediția 2018 a avut loc vineri spre seară în noua sală de spectacole a Centrului Multicultural Poesis.

A fost un spectacol de mare amploare, alături de sătmăreni fiind prezenți și artiști din județul vecin Bihor, așa că sala a fost plină și cei prezenți, din ambele județe, s-au putut bucura de un regal folcloric. Au onorat evenimentul cu prezența și reprezentanții autorităților locale sătmărene, care sprijină acțiunile Școlii de Arte.

Din Oradea au cântat și au încântat orchestra de folclor a Școlii de Arte “Francisc Hubic”, numită “Rapsodia Bihoreană“, dirijată de prof. Liviu Buțiu, și grupul vocal “Lioara” condus de prof. Antonela Ferche Buțiu, dânsa evoluând și în calitate de solistă vocală. Au fost suite de dansuri din Bihor, momente instrumentale, obiceiuri tradiționale de primăvară și multe cântece din zona Crișurilor.

Sătmărenii au fost reprezentați de Ansamblul vocal-instrumental “Doina Codrului”, dirijat de prof. Vasile Chioran, care a deschis programul cu o suită instrumentală, apoi a venit rândul soliștilor: Laurențiu Cuciulan, Liliana Bota, Cristian Crișan, Melania Struț, Silvia Șuth, Bogdan Zonocan, Bianca Cionca. Au existat și cântece în formulă de grup vocal.

Seara de cântec și voie bună, prezentată publicului de Maria Boieru, s-a încheiat cu recitalul unui invitat special, binecunoscutul interpret sătmărean Petrică Mureșan, cu patru dintre cele mai bune cântece ale sale. Spiritul sărbătorii a fost bine slujit.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

IFPLUSMONUMENTE ALE UNIRII ROMÂNIA

Oare cum ar fi schimbat Monumentul Unirii, proiectat de Aurel Popp, peisajul cultural și istoric al României, dacă ar fi fost realizat?

La doar un deceniu după Unirea din 1918, un grandios Monument al Unirii, gândit de Aurel Popp dar neconstruit din cauza costurilor și dezacordurilor, rămâne o pagină neîncheiată în istoria românească, reînviind astăzi întrebări despre identitatea națională.

This content is for IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ PLUS 3 LUNI, IZ PLUS ANUAL, IZ Plus Lunar, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ <35, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, and IZ+ si Tiparit si PDF Lunar members only.
Log In Join Now