00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Tiberiu Markos, Alexandru Horvat, Adelin Ghiarfaş . Titlul emisiunii: Iohannis cere vot anticipat şi prin corespondenţă. (reluare) 01.45 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Daniela Ciută. Titlul emisiuni: Daniela Ciută – raport la 1720 de zile. 03.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Constantin Lohan. Titlul emisiunii: Producţia de confecţii între realitate şi necesitate. 04.00 Concert simfonic la Filarmonica „Dinu Lipatti” 05.30 Cultură, Comemorare de ziua eroilor la Gerăuşa. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Avram. Titlul emisiuni: Expoziţia de cai şi competiţia de atelaje se impune ca o tradiţie.(reluare) 09.00 La Psiholog 09.30 Religie cu Mihaela Ghiţă, invitat: Florin Fodoruţ. Titlul emisiuni: Cum îl putem cunoaşte pe Dumnezeu? 10.30 Viaţa la Ţară, cu Ioan Aniţaş 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Tiberiu Markos, Alexandru Horvat, Adelin Ghiarfaş . Titlul emisiunii: Iohannis cere vot anticipat şi prin corespondenţă. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Prieteni necuvântători cu Alina Blejan, invitat: Zoltan Szabo, dresor de câini. 14.10 Teleshopping 14.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu, invitat: Petrică Mureşan. 15.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Constantin Lohan. Titlul emisiunii: Producţia de confecţii între realitate şi necesitate. 16.30 Iată omul, cu Gabriel Ghişan 17.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu, invitat: Petrică Mureşan. 18.30 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (reluare) 23.00 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Daniela Ciută. Titlul emisiuni: Daniela Ciută – raport la 1720 de zile. 20.06.2019

Ferme din judeţ, amendate cu 18.000 de lei de veterinari

În această perioadă sunt active 3 focare de Pestă Porcină Africană în localităţile Cehal şi Orbău

În această perioadă sunt active 3 focare de Pestă Porcină Africană în localităţile Cehal şi Orbău

Avertismente au primit doi crescători particulari de porci din Orbău şi Dindeşti

În perioada 15 – 21 martie, inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au realizat 137 acţiuni de control. Verificările au vizat exploataţii profesionale şi non profesionale de animale, primării, cabinete medicale veterinare, asociaţii şi fonduri de vânătoare, acţiuni în traficul rutier.

În cadrul acţiunilor tematice, au fost urmărite aspecte precum: condiţiile de biosecuritate, zoo-igienă şi de bunăstare a animalelor, existenţa documentelor de înregistrare şi de mişcare a animalelor, identificarea animalelor indiferent de specie, monitorizarea şi eliminarea subproduselor improprii consumului uman, existenţa echipamentelor de protecţie, asigurarea unor stocuri de substanţe dezinfectante şi dezinsectante.

O fermă de porci din Corund a fost amendată cu 12.000 lei

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor – DSVSA, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare, Poliţia de Frontieră Română continuă programul de verificare pentru prevenirea difuzării pestei porcine africane în judeţ şi în această săptămână.

Controalele mixte, în traficul rutier, vizează mişcarea animalelor şi a produselor alimentare, în special carnea de porc, preparate din carne de porc sau în amestec cu carne provenite de la alte specii de animale care se abatorizează, transporturile de furaje pentru animale, mai ales în localităţile din zona de protecţie şi supraveghere, unde au fost depistate focare sau cazuri de pestă porcina africană la porcii domestici sau mistreţi, dar şi în alte zone şi rute din judeţ.

Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii de specialitate au aplicat 4 sancţiuni contravenţionale, din care 2 amenzi în valoare totală de 18.000 lei, din care 12.000 de lei în cazul unei exploataţii non-profesionale de suine­­ din Corund – pentru nerespectarea cerinţelor veterinare specifice prevăzute de normele sanitare veterinare în vigoare privind circulaţia internă a deşeurilor şi subproduselor de origine animală care nu sunt destinate consumului uman, şi 2 avertismente în cazul unor crescători particulari, din localităţile Orbău şi Dindeşti, pentru nedeclararea în termenul stabilit de legislaţie a animalelor nou achiziţionate.

59 de mistreţi au fost confirmaţi cu pestă

În această perioadă sunt active 3 focare de Pestă Porcină Africană în localităţile Cehal şi Orbău.
Din cei 89 de mistreţi găsiţi morţi un număr de 59 capete au fost confirmaţi ca pozitivi, iar din cei 1.098 mistreţi împuşcaţi 19 mistreţi au fost confirmaţi ca pozitivi, în fondurile de vânătoare de pe raza judeţului.

Toate aglomerările şi expoziţiile de animale din localităţile judeţului Satu Mare rămân închise până la noi dispoziţii.
În localităţile cuprinse în zona de supraveghere, având o rază de 10 km, este interzisă orice fel de mişcare a suinelor în localitate sau între localităţi.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.