19.07.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Costea, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Ce a discutat preşedintele cu premierul?(reluare) 01.30 Cultură, Fior de Zatmar 02.40 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 03.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Daniel Frei. Titlul emisiunii: Cooperativa şi avantajele ei pentru fermieri. 04.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Ionela Toma. 05.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona . 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Adrian Marc. Titlul emisiunii: Stadiul investiţiilor la Spitalul Judeţean Satu Mare.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona. 09.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Lia Marinela Avram. 10.20 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Barta Barnabas, Gordan Dalma, Gsiszar Lorant. Titlul emisiunii: La Satu Mare se organizează Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Costea, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Ce a discutat preşedintele cu premierul?(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 14.20 Teleshopping 14.45 Cultură, Samfest jazz. 17.00 Cultură, La Poesss a avut loc Forumul Economic Invest. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Talk Show cu Carol Erdos

Feministele din Franţa le acuză pe actriţele care critică mişcarea #Metoo

Scris de Vasile Andreica, 11 ianuarie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Catherine Deneuve în vremurile de glorie

Catherine Deneuve în vremurile de glorie

Feministele din Franţa le acuză pe Catherine Deneuve şi actriţele care critică mişcarea #Metoo şi spun că ele încearcă să reconstruiască „zidul tăcerii”.

Catherine Deneuve şi alte 99 de femei au semnat, marţi, o scrisoare publicată în cotidianul Le Monde, punând sub semnul întrebării mişcarea #Metoo, care, spun ele, a căpătat conotaţii puritaniste şi este almentată de ura faţă de bărbaţi.

„Cu acest articol ele încearcă să reclădească zidul tăcerii pe care am început să îl doborâm”, a spus activista feministă Caroline De Haas şi alte 30 de femei într-un material publicat pe site-ul Frace Info citat de Reuters.

În urma izbucnirii scandalului sexual care îl are în centru pe producătorul Harvey Weinstein, milioane de femei din întreaa lume au dezvăluit pe conturile de social media că au fost hărţuite ori agresate sexual, folosind hashtag-ul #Metoo sau #balancetonporc, în Franţa.

Actriţa Catherine Deneuve, în vârstă de 74 de ani, şi celelalte semnatare ale articolului spun că mişcarea #Metoo a mers prea departe, apărând ceea ce au numit dreptul bărbaţilor de a „inoportuna” femeile. Ele au spus că este esenţial pentru libertatea sexuală şi că femeile pot fi suficient de puternice „să nu fie traumatizate de cei care le ating în metrou”.

„Este periculos să pui problema în acest mod”, a spus ministrul Marlene Schiappa, care se ocupă de problemele privind egalitatea de gen, la postul de radio France Culture. Ea a adăugat că guvernul luptă deja să convingă femeile că nu se fac responsabile de agresiunile cărora le sunt victime şi că ar trebui să alerteze poliţia atunci când are loc un astfel de incident.

Elisabeth Borne, ministrul Transporturilor, a declarat pentru postul de televiziune France 2 că articolul „este puţin defazat faţă de ceea ce femeile ar putea experimenta”.

De Haas şi celelalte activiste au spus că cele care împărtăşesc părerea lui Deneuve ignoră realitatea hărţuirii sexuale.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.