Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Oszkar Szabo. Titlul emisiunii: Vor reuşi taximetriştii sătmăreni să marojeze tarifele? (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Tiberiu Gunthner, Claudiu Ţinca, Dumitru Pop. Titlul emisiunii: De ce amână PSD învestirea guvernului Dăncilă? (reluare) 02.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu. Titlul emisiunii: Lorand Turos raport la 4.410 zile 03.33 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 04.40 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Emil Palincaş. Titlul emisiunii: Legumicultorii din Halmeu folosesc seminţe din străinătate 05.28 Restauratorii de muzeu 05.55 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Agnes Diaconu. Titlul emisiunii: Tratamentul fără interferon accesibil pacienţilor cu hepatita C 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Willy 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Oszkar Szabo. Titlul emisiunii: Vor reuşi taximetriştii sătmăreni să marojeze tarifele? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 09.45 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: Acţiuni dedicate Zilei Europene a Parcurilor şi Zilei Mondiale a Mediului 10.25 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat Florin Fodoruţ. Titlul emisiunii: Susţin căsătoria dintre un bărbat şi o femeie 11.20 Teleshopping 11.35 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Tiberiu Gunthner, Claudiu Ţinca, Dumitru Pop. Titlul emisiunii: De ce amână PSD învestirea guvernului Dăncilă? (reluare) 13.00 Ştiri 13.45 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Adina Ciutan. Titlul emisiunii: De ce nu au îndemânări de redactare absolvenţii de liceu? 14.28 Teleshopping 14.45 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 15.45 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu. Titlul emisiunii: Lorand Turos raport la 4.410 zile 16.50 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Ferencz Levente. Titlul emisiunii: Cerbii lopătari din Supur, o atracţie pentru turişti 17.55 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat Cristian Popa. Titlul emisiunii: Unirea Tăşnad a început pregătirile cu un nou antrenor 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Vasile Fănăţan. Titlul emisiunii: Satu Mare, un oraş poluat? (reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Iulian Pfau Sălăgeanu. Titlul emisiunii: Tinerii şi locul de muncă 22.30 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiunii: Cu fericirea la psiholog 23.30 Ştiri

Feministele din Franţa le acuză pe actriţele care critică mişcarea #Metoo

Scris de Vasile Andreica, 11 ianuarie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Catherine Deneuve în vremurile de glorie

Catherine Deneuve în vremurile de glorie

Feministele din Franţa le acuză pe Catherine Deneuve şi actriţele care critică mişcarea #Metoo şi spun că ele încearcă să reconstruiască „zidul tăcerii”.

Catherine Deneuve şi alte 99 de femei au semnat, marţi, o scrisoare publicată în cotidianul Le Monde, punând sub semnul întrebării mişcarea #Metoo, care, spun ele, a căpătat conotaţii puritaniste şi este almentată de ura faţă de bărbaţi.

„Cu acest articol ele încearcă să reclădească zidul tăcerii pe care am început să îl doborâm”, a spus activista feministă Caroline De Haas şi alte 30 de femei într-un material publicat pe site-ul Frace Info citat de Reuters.

În urma izbucnirii scandalului sexual care îl are în centru pe producătorul Harvey Weinstein, milioane de femei din întreaa lume au dezvăluit pe conturile de social media că au fost hărţuite ori agresate sexual, folosind hashtag-ul #Metoo sau #balancetonporc, în Franţa.

Actriţa Catherine Deneuve, în vârstă de 74 de ani, şi celelalte semnatare ale articolului spun că mişcarea #Metoo a mers prea departe, apărând ceea ce au numit dreptul bărbaţilor de a „inoportuna” femeile. Ele au spus că este esenţial pentru libertatea sexuală şi că femeile pot fi suficient de puternice „să nu fie traumatizate de cei care le ating în metrou”.

„Este periculos să pui problema în acest mod”, a spus ministrul Marlene Schiappa, care se ocupă de problemele privind egalitatea de gen, la postul de radio France Culture. Ea a adăugat că guvernul luptă deja să convingă femeile că nu se fac responsabile de agresiunile cărora le sunt victime şi că ar trebui să alerteze poliţia atunci când are loc un astfel de incident.

Elisabeth Borne, ministrul Transporturilor, a declarat pentru postul de televiziune France 2 că articolul „este puţin defazat faţă de ceea ce femeile ar putea experimenta”.

De Haas şi celelalte activiste au spus că cele care împărtăşesc părerea lui Deneuve ignoră realitatea hărţuirii sexuale.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.