00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Mariana Săllăgean, Beniamin Urs, Horia Adrian Ungur. Titlul emisiunii: Ce decizii au luat liderii coaliţiei PSD-ALDE? (reluare) 01.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Bogdan Georgescu. Titlul emisiunii: Scriitorii de expresie maghiară din Carei sunt mai cunoscuţi în Ungaria. 02.25 Ne Cheamă Natura 03.25 Portret de artist 04.15 Concert Samus Quit Art - la Poesis 05.20 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Sînziana Cristea. Titlul emisiuni: Sînziana Cristea 4420 raport la de zile. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitat: Viorel Verzeş. Titlul emisiuni: Cât de sigur e sistemul de pensii de stat?(reluare) 09.00 La Psiholog 09.30 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii: Ziua pomiculturii sărbătorită la Săuca. 10.30 Religie cu Eva Laczko, invitaţi: Pallai Bela, Roman Janos. Titlul emisiunii: Retrospectiva vizitei papale. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Mariana Săllăgean, Beniamin Urs, Horia Adrian Ungur. Titlul emisiunii: Ce decizii au luat liderii coaliţiei PSD-ALDE? (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc, invitat: Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: Acţiuni cu tânăra generaţie în scop ecologic. 14.10 Teleshopping 14.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu, invitat: Georgiana Marina. 15.40 Prieteni necuvântători cu Alina Blejan, invitat: Zoltan Szabo, dresor de câini. 16.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Bogdan Georgescu. Titlul emisiunii: Scriitorii de expresie maghiară din Carei sunt mai cunoscuţi în Ungaria. 17.20 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Gheorghe Sabău. Titlul emisiunii: Box în weekend: Cupa Voinţa – memorial Timofie Pogăciaş şi Liviu Gheţe. 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă. 18.30 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (reluare) 23.30 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Sînziana Cristea. Titlul emisiuni: Sînziana Cristea 4420 raport la de zile. 25.06.2019

Federaţia Sanitas începe anul 2019 cu un plan de luptă sindicală

Scris de Mihaela Ghiţă, 07 ianuarie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Organizaţia anunţă că anul 2019 va fi unul agitat, în care vor fi numeroase probleme ce se impun a fi rezolvate

Organizaţia anunţă că anul 2019 va fi unul agitat, în care vor fi numeroase probleme ce se impun a fi rezolvate

Ordonanţa de Urgenţă 114 le-a pregătit „daruri” nebănuite

Federaţia Sanitas îşi începe anul 2019 cu un plan de măsuri pentru obţinerea tuturor drepturilor salariale. Luarea în calcul a continuării luptei sindicale vine după ce la final de 2018 s-au văzut „cadorisiţi” cu Ordonanţa de Urgenţă 114 din 29.12.2018 în care, după cum spun liderii organizaţiei sunt cuprinse „daruri” nebănuite şi anume, o serie de drepturi ce le sunt încălcate.

De altfel, organizaţia anunţă că anul 2019 va fi unul agitat, în care vor fi numeroase probleme ce se impun a fi rezolvate.
„Cu tot respectul pentru frumoasele tradiţii româneşti ce însoţesc sărbătorile de iarnă, suntem obligaţi (şi) la acest sfârşit de an să ne concentrăm pe mult controversata tradiţie guvernamentală – începută de ex-premierul Boc şi continuată de toate guvernele următoare, inclusiv de actualul guvern Dăncilă – de a emite în luna Decembrie o ordonanţă de urgenţă niciodată prevestitoare de bine!

OUG 114/29.12.2018 ne aduce “daruri” nebănuite zilele libere muncite, dar neplătite, sporurile blocate la nivelul lunii decembrie 2018, indemnizaţia de hrană supraimpozitată etc.! Aduce reglementări care demonstrează încă o dată că actuala guvernare tratează cu superficialitate Sănătatea şi Asistenţa socială, deşi se laudă ori de câte ori are ocazia că le consideră “prioritate naţională”!

Arată că nu înţelege felul în care aceste două sisteme funcţionează, că perpetuează greşelile făcute prin legea salarizării şi chiar le agravează, că nu îi pasă de discriminările pe care deja le-a produs între diferitele categorii de salariaţi, că nu are de gând să îndrepte niciuna din nedreptăţile la care i-au expus pe colegii noştri… Ba mai mult, că instituie noi blocaje în evoluţia legală a veniturilor salariaţilor din ambele sisteme!” se arată într-un comunicat al Federaţiei Sanitas

Sanitas: Guvernul nu îşi respectă promisiunile

În condiţiile date, organizaţia sindicală anunţă că îşi va începe anul 2019 cu o analiză atentă a efectelor imediate generate de proaspătul act normativ şi nu exclude să demareze, dacă va fi cazul, toate acţiunile necesare şi eficiente pentru a obţine drepturile legale ale membrilor săi, fie că este vorba de angajaţii din Sănătate sau cei din Asistenţă Socială.
Federaţia Sanitas este de părere că prin această ordonanţă, Guvernul nu îşi respectă promisiunile faţă de angajaţii din Sănătate şi Asistenţă Socială.

„De-a lungul istoriei noastre sindicale, am avut şi am depăşit o multitudine de obstacole, împreună cu toţi cei care ne-au fost şi ne sunt membri sau doar parteneri – şi suntem convinşi că la fel se va întâmpla şi în anul ce vine! Să continuăm aşadar împreună, în pofida tuturor încercărilor guvernanţilor de a ne dezbina, să rămânem aceeaşi organizaţie puternic ancorată în realitate.

(…) Odată cu primele zile ale lui 2019, să ne pregătim serios şi minuţios de singura luptă pe care trebuie să o ducem: lupta sindicală!” este îndemnul liderilor sindicali Sanitas.
Însă pe de altă parte, sunt voci din rândul membrilor organizaţiei care aşteaptă de la Sanitas să militeze în egală măsură şi pentru drepturile biologilor, farmaciştilor, psihologilor, a kinetoterapeuţilor, infirmierilor, personalului TESA şi a altor categorii care nu au beneficiat de majorări salariale aşa cum s-a întâmplat în cazul medicilor şi a asistenţilor medicali.

Ei spun că o echipă medicală nu este formată doar din medici şi asistenţi, iar la bunul mers al unui spital, secţie contribuie toate categoriile de personal, cu toate aceştia consideră că au fost lăsaţi pe dinafară de către guvernanţi, iar noile prevederi legislative nu fac altceva decât să acutizeze şi mai mult starea de nemulţumire.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.