23.01.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Mariana Sălăgean, Lorand Turos, Ciprian Ardelean. Titlul emisiunii: Din Germania, Iohannis atacă Guvernul României.(reluare) 01.40 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Cozma Irina. 02.30 Lansare de Carte la Poesis - Ioan Lenciu,omagiu la 90 de ani. 04.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiuni:Scandal pe seama confesiunilor religioase. 05.30 În Slujba Comunităţii cu Mihai Sălceanu, invitat: Arthur Piricsi. Titlul emisiuni: Arthur Piricsi – raport la 2400 de zile. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko invitat: Balogh Sándor. Titlul emisiunii: Administrarea fondurilor de vânătoare în timpul iernii. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.15 Viaţa la Ţară, cu Ioan Aniţaş 09.45 La Psiholog cu Mihaela Ghiţă, invitat: Delia Danea.Titlul emisiuni: Stabilirea priorităţilor.Ce e important pentru tine? 10.30 Religie, cu Laczko Eva 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Mariana Sălăgean, Lorand Turos, Ciprian Ardelean. Titlul emisiunii: Din Germania, Iohannis atacă Guvernul României.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În Slujba Comunităţii cu Mihai Sălceanu, invitat: Arthur Piricsi. Titlul emisiuni: Arthur Piricsi – raport la 2400 de zile. 14.45 Teleshopping 15.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiuni: Scandal pe seama confesiunilor religioase. 16.00 Panoramic sportiv, cu Ioînuţ Blăjan, invitat: Florin Mulcuţan. Titlul emisiunii: Noutăţi la început de an din boxul sătmărean. 16.45 Cultură 17.30 Zone Folclorice 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct 23.00 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Cozma Irina.

Federaţia Sanitas începe anul 2019 cu un plan de luptă sindicală

Scris de Mihaela Ghiţă, 07 ianuarie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Organizaţia anunţă că anul 2019 va fi unul agitat, în care vor fi numeroase probleme ce se impun a fi rezolvate

Organizaţia anunţă că anul 2019 va fi unul agitat, în care vor fi numeroase probleme ce se impun a fi rezolvate

Ordonanţa de Urgenţă 114 le-a pregătit „daruri” nebănuite

Federaţia Sanitas îşi începe anul 2019 cu un plan de măsuri pentru obţinerea tuturor drepturilor salariale. Luarea în calcul a continuării luptei sindicale vine după ce la final de 2018 s-au văzut „cadorisiţi” cu Ordonanţa de Urgenţă 114 din 29.12.2018 în care, după cum spun liderii organizaţiei sunt cuprinse „daruri” nebănuite şi anume, o serie de drepturi ce le sunt încălcate.

De altfel, organizaţia anunţă că anul 2019 va fi unul agitat, în care vor fi numeroase probleme ce se impun a fi rezolvate.
„Cu tot respectul pentru frumoasele tradiţii româneşti ce însoţesc sărbătorile de iarnă, suntem obligaţi (şi) la acest sfârşit de an să ne concentrăm pe mult controversata tradiţie guvernamentală – începută de ex-premierul Boc şi continuată de toate guvernele următoare, inclusiv de actualul guvern Dăncilă – de a emite în luna Decembrie o ordonanţă de urgenţă niciodată prevestitoare de bine!

OUG 114/29.12.2018 ne aduce “daruri” nebănuite zilele libere muncite, dar neplătite, sporurile blocate la nivelul lunii decembrie 2018, indemnizaţia de hrană supraimpozitată etc.! Aduce reglementări care demonstrează încă o dată că actuala guvernare tratează cu superficialitate Sănătatea şi Asistenţa socială, deşi se laudă ori de câte ori are ocazia că le consideră “prioritate naţională”!

Arată că nu înţelege felul în care aceste două sisteme funcţionează, că perpetuează greşelile făcute prin legea salarizării şi chiar le agravează, că nu îi pasă de discriminările pe care deja le-a produs între diferitele categorii de salariaţi, că nu are de gând să îndrepte niciuna din nedreptăţile la care i-au expus pe colegii noştri… Ba mai mult, că instituie noi blocaje în evoluţia legală a veniturilor salariaţilor din ambele sisteme!” se arată într-un comunicat al Federaţiei Sanitas

Sanitas: Guvernul nu îşi respectă promisiunile

În condiţiile date, organizaţia sindicală anunţă că îşi va începe anul 2019 cu o analiză atentă a efectelor imediate generate de proaspătul act normativ şi nu exclude să demareze, dacă va fi cazul, toate acţiunile necesare şi eficiente pentru a obţine drepturile legale ale membrilor săi, fie că este vorba de angajaţii din Sănătate sau cei din Asistenţă Socială.
Federaţia Sanitas este de părere că prin această ordonanţă, Guvernul nu îşi respectă promisiunile faţă de angajaţii din Sănătate şi Asistenţă Socială.

„De-a lungul istoriei noastre sindicale, am avut şi am depăşit o multitudine de obstacole, împreună cu toţi cei care ne-au fost şi ne sunt membri sau doar parteneri – şi suntem convinşi că la fel se va întâmpla şi în anul ce vine! Să continuăm aşadar împreună, în pofida tuturor încercărilor guvernanţilor de a ne dezbina, să rămânem aceeaşi organizaţie puternic ancorată în realitate.

(…) Odată cu primele zile ale lui 2019, să ne pregătim serios şi minuţios de singura luptă pe care trebuie să o ducem: lupta sindicală!” este îndemnul liderilor sindicali Sanitas.
Însă pe de altă parte, sunt voci din rândul membrilor organizaţiei care aşteaptă de la Sanitas să militeze în egală măsură şi pentru drepturile biologilor, farmaciştilor, psihologilor, a kinetoterapeuţilor, infirmierilor, personalului TESA şi a altor categorii care nu au beneficiat de majorări salariale aşa cum s-a întâmplat în cazul medicilor şi a asistenţilor medicali.

Ei spun că o echipă medicală nu este formată doar din medici şi asistenţi, iar la bunul mers al unui spital, secţie contribuie toate categoriile de personal, cu toate aceştia consideră că au fost lăsaţi pe dinafară de către guvernanţi, iar noile prevederi legislative nu fac altceva decât să acutizeze şi mai mult starea de nemulţumire.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.