Image 1
Image 2
Fasole verde scazuta
Fasole verde scăzută
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Fasole verde scazuta
Fasole verde scazuta

Ingrediente:

– 1 kg de fasole verde, sau preferabil, păstăi balbeni (se poate folosi şi conservă),

– o legătură de mărar verde (sau o linfură de frunze de mărar uscate),

– 1-2 căţei de usturoi,

– 3 linguri de făină,

– 5-6 linguri de ulei,

– o linguriţă de boia de ardei,

– 200 g de smântână,

– sare, delicat (dacă se poate, de casă).

Mod de preparare:

Păstăii şi mărarul (mărunţit sau legat) se pun la fiert în apă uşor sărată, cât să-i acopere bine şi se fierb, până când fasolea se înmoaie. Usturoiul pisat se căleşte puţin în ulei, apoi se adaugă făina şi se prăjeşte puţin, până când capătă o culoare aurie. Se adaugă şi boiaua, după care, rântaşul astfel obţinut se adaugă la păstăii fierţi, iar în cele din urmă se adaugă şi smâmntâna şi se mai fierbe puţin. Se poate consuma, fie ca mâncare de sine stătătoare, fie ca garnitură la chiftele, cărnuri prăjite cu sau fără sos, carne fiartă, sau se poate servi şi cu ochiuri de ouă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Rețeta de pui Marengo

REȚETE FRANȚUZEȘTI

Reteta preferată a lui Napoleon: Puiul Marengo

Napoleon Bonaparte este cunoscut pentru multe lucruri, dar când vine vorba de mâncarea sa preferată, istoria ne spune că era un om cu gusturi relativ simple pentru statutul său. Una dintre mâncărurile despre care se spune că îi plăcea mult era “Puiul Marengo”. Această mâncare a fost creată în urma bătăliei de la Marengo, când bucătarul său, Dunand, a fost forțat să improvizeze o masă cu ingredientele disponibile după victoria franceză asupra austriecilor în 1800.