Ingrediente:
– 1 kg de fasole verde, sau preferabil, păstăi balbeni (se poate folosi şi conservă),
– o legătură de mărar verde (sau o linfură de frunze de mărar uscate),
– 1-2 căţei de usturoi,
– 3 linguri de făină,
– 5-6 linguri de ulei,
– o linguriţă de boia de ardei,
– 200 g de smântână,
– sare, delicat (dacă se poate, de casă).
Mod de preparare:
Păstăii şi mărarul (mărunţit sau legat) se pun la fiert în apă uşor sărată, cât să-i acopere bine şi se fierb, până când fasolea se înmoaie. Usturoiul pisat se căleşte puţin în ulei, apoi se adaugă făina şi se prăjeşte puţin, până când capătă o culoare aurie. Se adaugă şi boiaua, după care, rântaşul astfel obţinut se adaugă la păstăii fierţi, iar în cele din urmă se adaugă şi smâmntâna şi se mai fierbe puţin. Se poate consuma, fie ca mâncare de sine stătătoare, fie ca garnitură la chiftele, cărnuri prăjite cu sau fără sos, carne fiartă, sau se poate servi şi cu ochiuri de ouă.
Fii primul care comentează