Fasole bătută cu ceapă călită sau cârnaţi prăjiţi | Informaţia Zilei

Fasole bătută cu ceapă călită sau cârnaţi prăjiţi

Scris de I. Z., 14 ianuarie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ingrediente:

500 g fasole boabe, 3 linguri de făină, ulei, 3-4 căţei mari de usturoi, sare, piper, boia de ardei, o ceapă sau un fir de cârnaţi afumaţi de casă.

Mod de preparare:

Fasolea se lasă câteva ore la înmuiat, după care se fierbe în apă uşor sărată, apoi boabele se scot, în aşa fel încât să mai rămână din ele şi în zeamă, căci din acesta se va prepara supa. Boabele scoase se zdrobesc, fie cu robotul, blenderul, sau conform reţetelor vechi se dă prin maşina de tocat. Din făină şi puţin ulei se face un rântaş, se adaugă o linguriţă de boia, apoi fasolea zdrobită, condimente şi puţină apă, până la obţinerea consistenţei dorite. Se fierbe puţin, iar după ce se ia de pe foc se adaugă şi usturoiul zdrobit şi se amestecă. Ceapa se feliază şi se căleşte în ulei, apoi se presară cu boia. Fasolea bătută se serveşte caldă, iar deasupra se pune ceapa călită. Dacă nu doriţi o mâncare vegetariană sau de post, se poate servi şi cu cârnaţi prăjiţi.

Abonează-te acum Online!
  1. Sandokan a spus: 19 ianuarie 2020, ora 17:47

    Si cum ramine cu BESITUL?

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517