Falimentul Euroins loveşte în peste 40.000 de sătmăreni

Scris de Cristina Bursuc, 17 martie 2023 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Trafic Satu Mare

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a decis să retragă autorizaţia de funcţionare a societăţii Euroins România, constatând indiciile stării de insolvenţă a companiei.

Consiliul a mai hotărât promovarea de către ASF a unei cereri pentru deschiderea procedurii de faliment şi numirea Fondului de Garantare a Asiguraţilor (FGA) ca administrator interimar al societăţii, cu sarcina de a asigura administrarea şi conducerea activităţii asigurătorului şi adoptarea măsurilor necesare pentru conservarea patrimoniului. Atribuţiile conducerii societăţii se suspendă de drept. Mandatul FGA încetează la numirea lichidatorului judiciar.

Potrivit unor informaţii furnizate de un broker de asigurare din Satu Mare, în judeţul nostru aproximativ 100.000 de autovehicule au asigurare, iar dintre acestea cam 40% au contract cu Euroins România. Prin urmare, reiese că în judeţ sunt în jur de 40.000 de păgubiţi ca urmare a falimentului acestei firme.

 

Mai multe în ediţia tipărită şi în formatul pdf, pentru abonaţi. 

Abonează-te acum Online!
 1. Dac Bulibas a spus: 19 martie 2023, ora 08:11

  Sursa : Europa Libera Romania rubrica : Economie.

  ” Cine e vinovat pentru ce s-a întâmplat cu Euroins?

  Analistul economic Bogdan Glăvan spune că e vina ASF că s-a ajuns în această situaţie, însă nota de plată o vor plăti asiguraţii. Bogdan Glăvan e de părere că ASF ar fi trebuit sa investigheze în profunzime şi din timp problemele pe care le-a găsit la Euroins şi să ia măsuri

  „ASF nu şi-a făcut treaba. Rolul ASF nu se rezumă la dat amenzi. Rolul organismului de supraveghere este să stopeze fraudele şi să prevină producerea unor crize ca aceasta. Aceste daune, acest capital neacoperit al Euroins, necesar pentru plata daunelor, va fi acoperit de cetăţeni.”

  Specialistul afirmă că lipsa de acţiune a amplificat criza, ajungându-se ca liderul pieţei de asigurări RCA să intre în insolvenţă.

  Prin lipsa unor măsuri drastice, e de părere Bogdan Glăvan, ASF a dat senzatia că situaţia e gestionabilă şi a legitimat Euroins care a continuat să vândă asigurări pe piaţă cu toate că avea probleme grave.

  „Dacă ASF-ul dă girul că Euroins poate funcţiona în continuare, poate funcţiona în continuare. ASF a făcut mai mult rău decât bine, nu a ajutat cu nimic la prevenirea problemei, ci din contră. Părerea mea este că a agravat-o. După părerea mea de economist, este imposibil ca această fabrică de asigurări găunoase să fi ajuns la această proporţie, dacă nu a avut măcar suportul tacit al ASF. Practic cei de acolo au închis ochii, dar oficial s-au acoperit cu acte”, acuză Bogdan Glăvan.” .

  ( Ce salarii au bugetarii de la ASF ???, cum si-au facut treaba ?, ce-au pazit acestia ?, ce rol mai are ASF-ul ? , pt. ce este platit ?, cine si cati lucreaza in cadrul ASF-ului ?, de ce a inchis iar ochii si a dormit ASF-ul ?…..Pt asta sunt platiti cu salarii nesimtite de lux ???… ). Pt. ca nu este la primul caz , nici la al doilea, chiar nici la al treilea, ASF -ul ar trebui desfiintat pt. ca este INCOMPETENT sau CORUPTIBIL !!.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517