Facultăţile ajută studenţii din România să-şi deschidă afaceri | Informaţia Zilei

Facultăţile ajută studenţii din România să-şi deschidă afaceri

Scris de Vasile Nechita, 03 decembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

După modelul universităţilor din străinătate, care-i încurajează pe studenţi să pornească o afacere, şi unităţile de învăţământ de la noi au început să-i ajute pe cei pe care-i şcolesc.

La Iaşi, de pildă, o universitate a amenajat un spaţiu de birouri pentru studenţii care vor să fie antreprenori, iar la Timişoara tinerii cu un plan bun de afaceri primesc burse speciale. Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a amenajat cu 13 mii de euro un spaţiu de birouri pentru studenţii cu idei de afaceri. Tinerii întreprinzători au acces gratuit la tot ce au nevoie ca îşi poată desfăşura activitatea.

În acelaşi spaţiu, studenţii primesc gratuit consiliere pentru afacerile lor din partea unor specialişti.

Şi Universitatea Politehnică din Timişoara îi sprijină pe studenţii cu idei de afaceri. Oraganizează cursuri gratuite de antreprenoriat şi îi învaţă pe tineri cum să scrie un plan de afaceri. În plus, le acord[ burse studenţilor care vor să îşi deschidă o firmă.

Alte universităţi au încheiat parteneriate cu diverşi investitori, care le pun la dispoziţie studenţilor resursele de care au nevoie la început de drum. Este cazul Facultăţii de Arte din Timişoara.

Studenţii beneficiază gratuit de aceste resurse timp de o lună. Ulterior, trebuie să achite lunar 75 de euro.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517