Expoziţie personală Aurel Ţenţ la Centrul Culturii Tradiţionale

Scris de Vasile Andreica, 31 iulie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Afişul expoziţiei

Afişul expoziţiei

Neobositul şi veşnic tânărul pictor sătmărean Aurel Ţenţ deschide o nouă expoziţie personală miercuri, 2 august, de la ora 16. la galeria Centrului pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare, în organizarea instituţiei gazdă şi Asociaţiei Culturale „Sătmărenii”.

Noua colecţie de lucrări expusă de pictorul în vârstă de 86 de ani este dedicată fiicei sale, Ramona, şi poartă titlul „Din lada de zestre”, fiind o revalorizare personală a sugestiilor oferite de arta populară şi religioasă românească tradiţională.

Aurel Ţenţ s-a născut la 18 noiembrie 1930, la Oradea şi şi-a făcut educaţia la Timişoara, Odorheiu Secuiesc şi Braşov, pentru a se stabili mai apoi la Bacău, unde a absolvit Şcoala de Arte şi a deschis prima sa expoziţie personală. În 1979 şi 1981 s-a numărat printre laureaţii concursului artistic naţional inclus în Cântarea României. Stabilit de mai bine de 25 de ani la Satu Mare, a continuat activitatea creatoare susţinută, ca pictor şi grafician, iar în 2007 Centrul Culturii Tradiţionale i-a acordat titlul de Senior al Artelor. Pe lângă numeroase expoziţii în România şi Ungaria, lucrările sale au ajuns şi în galerii din Austria şi Suedia, în această din urmă ţară fiind tipărit şi un album consacrat artei sale. În ultimii ani a abordat teme din mitologia lumii.

 

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517