20.07.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Crăciun, Emil Şuhani, Radu Creţu. Titlul emisiunii: Şedinţă de guvern cu protestatarii la gard. (reluare) 01.30 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 02.40 Cultură, Hajduszoboszlo vacante de vis. 03.00 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 04.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 05.30 Info Studio cu Laczko Eva. Titlul emisiuni: Casa zâmbetelor-oază de bucurie. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona. 08.00 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitat: Adrian Cozma. Titlul emisiuni: Creşterea cailor de rasa şi relaxarea. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 09.30 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat: . 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Barta Barnabas, Gordan Dalma, Gsiszar Lorant. Titlul emisiunii: La Satu Mare se organizează Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Crăciun, Emil Şuhani, Radu Creţu. Titlul emisiunii: Şedinţă de guvern cu protestatarii la gard. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Iuliu Cadar. Titlul emisiuni: Iuliu Cadar-raport la 3650 de zile. 14.35 Teleshopping 15.00 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 16.00 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 17.30 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat: Alina Perşa. Titlul emisiunii: Asociaţia ACT4U, implicată în diverse activităţi ecologice. 18.00 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiuni: Cum controlăm furia? 18.30 Şedinţă de Consiliu 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitat: Constantin Demian, Daniela Silaghi. Titlul emisiunii: Care sunt cele mai mari probleme ale adolescenţilor?(reluare) 23.00 Şedinţă de Consiliu

Expoziţie de sculptură a Alexandrei Nechita, în faţa Ateneului Român

Scris de Vasile Andreica, 20 septembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Alexandra Nechita

Alexandra Nechita

Artista Alexandra Nechita şi-a vernisat marţi seară, în faţa Ateneului Român, prima expoziţie în ţară, „Grădina cu sculpturi”, eveniment la care a participat şi primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

„Este pentru prima oară când expun un ansamblu de sculpturi în ţară. Sunt primele realizate chiar aici, cu materiale locale şi — lucrul care mă bucură cel mai tare — sunt accesibile publicului, într-un spaţiu mai puţin convenţional, care încurajează interacţiunea (…). În fiecare dintre noi există o conversaţie permanentă între realitate şi fantezie. E tema care se reflectă cel mai puternic în acest ansamblu de lucrări (n.r. — opt), dar care nu îngrădeşte nicio altă viziune”, a spus Alexandra Nechita.

La rândul său, Gabriela Firea a relevat importanţa evenimentului.

„Pentru capitala României este o onoare să găzduiască o expoziţie inedită, specială, a Alexandrei Nechita. În aceste zile sărbătorim practic Bucureştiul, capitala României, prin evenimente culturale de ţinută, care au fost apreciate de bucureşteni, de turiştii care ne vizitează. Îi mulţumesc, în numele bucureştenilor, şi o felicit deopotrivă pe Alexandra Nechita că a acceptat să vină la Bucureşti cu această expoziţie itinerantă, urbană, specială, inedită, deosebită, pe care să o ofere bucureştenilor, românilor, dar deopotrivă şi turiştilor”, a spus Firea.

Ea le-a adresat o invitaţie bucureştenilor să viziteze această expoziţie a Alexandrei Nechita.

„Ea nu este pentru noi doar micuţa Picasso, cea pe care am iubit-o atunci când era mică, dar deja celebră în întreaga lume, ea este deja un artist consacrat cu care ne mândrim şi căreia îi urăm mult succes în anii care urmează”, a mai spus primarul general.

Primăria Capitalei prin ARCUB organizează, în cadrul Zilelor Bucureştiului, „Grădina cu sculpturi”, lucrări realizate de Alexandra Nechita. Spaţiul expoziţional poate fi vizitat în perioada 19 septembrie — 19 octombrie, în faţa Ateneului Român, unde sunt expuse opt lucrări de sculptură realizate de cunoscuta artistă.

Plecată din România pe vremea când avea doar un an şi jumătate, Alexandra Nechita a revenit în ţara natală, unde îşi doreşte să dezvolte o nouă serie de proiecte.

Recunoscută în lumea întreagă pentru picturile sale în stilul cubist realizate la o vârstă fragedă, pictoriţa română stabilită în SUA a avut la opt ani prima expoziţie personală la Biblioteca Municipală din Los Angeles.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.