Image 1
Image 2

Expoziție de instrumente de percuție la Casa Meșteșugarilor

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cserey Csaba va susține un recital și își va relansa cartea la vernisajul de marți

Cserey Csaba
Cserey Csaba

Binecunoscutul artist sătmărean Cserey Csaba, percuționist renumit la nivel internațional, va susține un mic recital la vernisajul unei inedite expoziții de instrumente de percuție, care se va deschide la Casa Meșteșugarilor din Satu Mare marți, 19 februarie, începând cu ora 18.

Evenimentul organizat de Asociația Art Project este intitulat “Viața nu există fără ritm”, acesta fiind de altfel titlul autobiografiei lui Cserey Csaba, apărută inițial în limba maghiară și tradusă apoi în limba română. Această carte foarte bogat ilustrată va fi (re)lansată cu ocazia acestei expoziții, cei prezenți având posibilitatea să și-o procure la fața locului.

În ce privește expoziția, ea își propune să etaleze diversitatea enormă a instrumentelor de percuție folosite de Csabcsi în cariera sa, de la cele mai moderne baterii de tobe la rafinatele instrumente indiene sau chinezești ori alcătuiri producătoare de zgomot dintre cele mai primitive. Expoziția va putea fi vizitată până în după-amiaza zilei de joi, 28 februarie.

Cserey Csaba, unul din cei mai cunoscuţi artişti sătmăreni pe plan naţional, s-a născut în judeţul Harghita, la Gheorghieni, în 16 noiembrie 1958.

Autodidact, acesta a început să cânte rock progresiv în anii ’70. Din 1989, Cserey Csaba s-a stabilit în Satu Mare, înfiinţând formaţiile Mistic şi Trio Ra. Muzica orientală l-a inspirat pe artist în mod deosebit, ajutându-l să-şi dezvolte măiestria în folosirea instrumentelor de percuţie din mai multe zone etnomuzicale – tabla indiană, toba de şaman, klangauge, toba hang, delurite instrumente mai mici primitive (conga, djembe ş.a.). S-a afirmat ca muzician de jazz, în special alături de pianistul Harry Tavitian, împreună cu care a susţinut o mulţime de concerte în ţară şi străinătate.

În ultimii ani şi-a pus în valoare experienţa la instrumente exotice în popularele concerte de relaxare. Este şi un cunoscut şi căutat profesor de percuţie, organizând în fiecare an spectacolul de profil “Zgomotul ritmurilor” sub egida Centrului Cultural “G.M. Zamfirescu”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with