Expoziţie de fotografie la Consiliul Judeţean, semnată de Ionel Cristian Torje şi Matecsa Elemer Istvan

Scris de Ioan Aniţaş, 05 septembrie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Este un privilegiu pentru sătmăreni, ca fie şi mai rar, să aibă parte de expoziţii specializate – fotografie. Iată că prima zi de septembrie, a adus această bucurie.

Asociaţia Artiştilor Plastici Satu Mare, condusă de profesorul şi pictorul Gergelyi Csaba, continuă şirul manifestărilor artistice cu participarea membrilor, dar uneori şi cu invitaţi din alte asociaţii similare.

Aşa se face că joi, 1 septembrie, în Galeriile de Artă ale Consiliului Judeţean Satu Mare, a fost vernisată expoziţia de fotografii realizate de Ionel Cristian Torje şi Matecsa Elemer Istvan.
Manifestarea expoziţională este organizată de Asociaţia Artiştilor Plastici Satu Mare, în colaborare cu instituţia gazdă – Consiliul Judeţean Satu Mare.

La vernisaj, alături de expozanţi, prieteni ai acestora, membri ai asociaţiei, au participat în calitate de invitaţi: Kereskenyi Gabor primar şi Adelin Ghiarfaş viceprimar ai municipiului Satu Mare, Zamfir Danciu – directorul Direcţiei judeţene de Cultură Satu Mare, Gergely Csaba – preşedintele asociaţiei, cel care a fost şi moderatorul evenimentului expoziţional, dar şi Tillinger Ştefan, prim-vicepreşedinte al asociaţiei organizatoare, nu în ultimul rând, Keresztesi Monica – vicepreşedintele Asociaţiei Artiştilor Plastici S.M.

Cei menţionaţi mai sus au exprimat păreri pozitive la adresa organizatorilor, dar şi la adresele expozanţilor care, prin muncă susţinută şi pasiune au reuşit să surprindă plăcut participanţii la vernisaj.

În rândurile următoare vă prezentăm o succintă prezentare a expozanţilor.

Ionel Cristian Torje este născut la 5 mai 2001, a absolvit Liceul de Arte Satu Mare, iar în prezent este student la Academia Naţională de Muzică Gheorghe Dima din Cluj Napoca. Diplome obţinute la concursurile de pian: Festivalul Johan Sebastian Bach Cluj; Tinere talente Oradea; Viva la Muzica Zalău; Concurs Naţional de Interpretare Instrumentală Lira de  Aur Suceava; Festivalul Primăverii Satu Mare etc.; Recitaluri de pian susţinute: în deschiderea Olimpiadei Naţionale de Biologie din Satu Mare; recital de pian la Biserica Greco- Catolică Mihail şi Gavril din Satu Mare; recital la Castelul Karolyi din Carei jud. Satu Mare, etc.  În 2021 a absolvit cursul de specialitate de fotograf cu atestat emis de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale şi Ministerul Educaţiei Naţionale. Din 2021 este membrul Asociaţiei Artiştilor Plastici Satu Mare. Tematica preferată: compoziţii filozofice, editarea video şi foto.

Matecsa Elemer Istvan s-a născut pe  3 aprilie 1967 Satu Mare. A absolvit Liceul Industrial nr. 4 Satu Mare,  iar în anul 2012 absolvă Facultatea de Administraţie Publică – Universitatea Babeş – Bólyai. Ulterior, a absolvit şi Şcoala de Arte Satu Mare sub îndrumarea pictoriţei  Busuioc Cristina – Din 2020 este membrul Asociaţiei Artiştilor Plastici Satu Mare.

A participat la expoziţii organizate în: Satu Mare, Carei, Târgu Mureş, Cluj Napoca, Brăila, Fehégyarmat – Ungaria. Tematica preferată la fotografii: peisaj, nud, abstract.

Programul cultural a fost asigurat de Matecsa Amalia Mercedesz – vioară, Maia Simuţiu – voce, Cornel Sergiu Matoşan voce, Ionel Cristian Torja – pian. Expoziţia rămâne la dispoziţia vizitatorilor în perioada 1-21 septembrie, după programul de funcţionare a instituţiei gazdă.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517