Expoziţie de flori croşetate la Filarmonică

Pentru a onora Ziua Femeii şi a transmite un mesaj de solidaritate faţă de femeile vulnerabile aflate în situaţii de abuz, grupul GR.AB. (GRupul de suport pentru femei care au trecut prin situaţii de ABuz), în parteneriat cu Filarmonica ,,Dinu Lipatti’’ din Satu Mare organizează în perioada 8-13 martie, o expoziţie de flori croşetate, realizate în cadrul proiectului ,,1 000 de flori- 1 000 de speranţe”.

Astfel, expoziţia va fi deschisă publicului larg în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 13.00-15.00, în holul Filarmonicii ,,Dinu Lipatti’’ din Satu Mare.

Proiectul ,,1.000 de flori -1.000 de speranţe” a fost lansat în urmă cu un an, de 8 martie, de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare şi GR.AB. La acea dată, o comunitate de femei din judeţul Satu Mare şi-a propus să realizeze un covor simbolic, format din 1 000 de flori croşetate, după un model aparţinând artistei braşovene Gabriela Bularca. Scopul proiectului a fost acela de a crea primul covor din 1.000 de flori croşetate, realizat în comunitatea sătmăreană, un covor-simbol al unităţii feminine în lupta împotriva violenţei.

Pandemia s-a dovedit un context numai bun pentru acest proiect, întrucât zeci de femei au croşetat în ultimul an pentru acest covor. Primele care s-au alăturat iniţiativei au fost doamnele de la Centrul de zi din Gelu, comuna Terebeşti, care au lucrat sute de flori şi care, la rândul lor, au învăţat şi alte femei să ducă acest meşteşug mai departe.

Zece femei cu vârste cuprinse între 65 şi 85 de ani, sub îndrumarea şi coordonarea doamnelor Leontina Salai şi Cristina Vădan, au fost implicate în acest proiect şi au predat lecţii de croşetat pe parcursul întâlnirilor avute în cadrul proiectului, la Centrul de Zi din Gelu.

Numărul celor care au realizat flori frumoase în perioada de autoizolare a fost tot mai mare. Zeci de femei din toate colţurile ţării şi chiar din străinătate au trimis flori. Sute de ore de muncă, au dus la realizarea a peste o mie de flori croşetate.

Şi, în final: un singur covor- simbol al unităţii feminine.

Cele mai multe dintre participantele la proiect au făcut pentru prima dată flori croşetate, învăţând, mai mult din tutoriale, să facă lucruri deosebite faţă de preocupările lor curente.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517