Image 1
Image 2

Expoziția “Aurul și argintul antic al României”, în perioada 12 iulie – 15 octombrie, la Debrecen

Unul dintre exponate
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Unul dintre exponate
Unul dintre exponate

Expoziția temporară itinerantă “Aurul și argintul antic al României”, care reunește peste 1.000 de obiecte arheologice din metale prețioase, de o valoare istorică deosebită, descoperite de-a lungul ultimelor două secole pe teritoriul României, va fi prezentată, în perioada 12 iulie – 15 octombrie, la Muzeul “Deri” din Debrecen, Ungaria.

Potrivit unui comunicat al Muzeului Național de Istorie a României (MNIR), transmis joi AGERPRES, vernisajul oficial al expoziției va avea loc marți, 11 iulie, la ora 11,00 (ora Ungariei) și se va desfășura în prezența unor înalte oficialități din cele două țări.

Expoziția este organizată de Muzeul “Deri” din Debrecen în parteneriat cu MNIR, evenimentul reprezentând o oportunitate unică de a admira o multitudine de obiecte de patrimoniu ce fac parte din categoria Tezaur, cuprinse într-o singură expoziție. Coordonatorii expoziției sunt dr. Ernest Oberländer-Târnoveanu, director general al MNIR, dr. Rodica Oanță-Marghitu, șeful biroului Tezaur Istoric din cadrul MNIR, și dr. János Dani, director adjunct al Muzeului “Deri”, Secția Arheologie.

În colaborare cu peste 30 de muzee de profil din întreaga țară, MNIR a demarat acest proiect expozițional în decembrie 2013. Până în prezent, expoziția a fost itinerată la Timișoara, Oradea, Satu Mare, Sibiu, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Alba Iulia, Buzău, Craiova, Iași, Constanța, Piatra Neamț, Suceava, Bârlad, Galați, vernisajul din Ungaria reprezentând o premieră în prezentarea acesteia la nivel internațional.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with