Exerciţiu ISU: Incendiu şi intoxicări cu monoxid de carbon

Scris de I. Z., 19 ianuarie 2023 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Exerciţiile tactice cu forţe şi mijloace în teren, ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Someş” al judeţului Satu Mare, au continuat şi joi, 19 ianuarie, la o societate comercială din Municipiul Carei, la care au participat 11 subofiţeri, 2 soldaţi, 1 maistru militar şi 2 ofiţeri din cadrul Detaşamentului de pompieri Carei.

În incinta obiectivului ales, există riscul izbcnirii unor incendii datorită următoarelor situaţii:
– posibilitatea producerii unui scurtcircuit, datorat suprasarcinii de reţea electrică
– neexploatarea corespunzătoare a maşinilor specifice activităţilor
– nerespectarea normelor PSI

Exerciţiul a avut ca scenariu “Gestionarea unei situaţii de urgenţă generată de izbucnirea unui incendiu produs de un scurtcircuit electric”.
Până la sosirea forţelor profesioniste, conducerea obiectivului dispune măsura de evacuare a persoanelor şi a angajaţiilor unităţii comerciale, concomitent cu desfăşurarea operaţiunilor de lichidare şi limitare a propagării incendiului la restul clădirii, punându-se în aplicare planul propriu de intervenţie.
Detaşamentul de pompieri Carei intervine cu 2 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autoscară şi un echipaj de prim ajutor.

După efectuarea recunoaşterii se constată faptul că, suprafaţa manifestată a incendiului este de 50 mp cu posibilitatea de extindere a flăcărilor la întreaga clădire.
Concomitent cu activitatea de salvare şi stingere, pompierii militari constată existenţa unei victime care suferă intoxicări cu monoxid de carbon. După monitorizarea şi acordarea primului ajutor medical la locul evenimentului, victima este transportată la Spitalul Municipal Carei.

Scenariul exerciţiului cu forţe şi mijloace în teren are ca scop antrenarea structurilor de intervenţie în gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de izbucnirea incendiului în interiorul unui obiectiv. Astfel a fost verificat modul de acţiune a structurilor implicate în intervenţie la producerea unor astfel de situaţii de urgenţă şi îmbunătăţirea conţinutului planului de intervenţie, pe baza concluziilor desprinse.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517