Examen de absolvire la cursul de bucatari la AJOFM

Scris de Viorica Shibata, 02 august 2010 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

In ultima luna somajul a crescut in judetul Satu Mare la 6,1%, ne informeaza directorul coordonator adjunct al AJOFM, Floarea Veronica Variu. Cresterea se datoreaza luari in evidenta a mai multor sute de absolventi de liceu din ultima promotie care nu si-au gasit inca un loc de munca si care nu s-au inscris  la cursurile vreunei facultati. Acestia conform legii in vigoare, beneficiaza de ajutor de somaj din partea statului.
Chiar si in aceste conditii, judetul nostru se situeaza sub media pe tara care este de 7,3%.
Pentru a veni in sprijinul somerilor, AJOFM Satu Mare organizeaza periodic cursuri de recalificare pentru someri care sa le de-a posibilitatea de a-si gasi un nou loc de munca.
In cursul zilei de luni, la sediul agentiei a avut loc examenul de absolvire pentru cursul de bucatari. La acest curs care a demarat in luna martie, s-au inscris 16 cursanti cu v]rste intre 20 si 48 de ani. Beneficiind de gratuitate, acestia au invatat pe  toata durata cursului at]t notiuni teoretice c]t si practice din acest domeniu. Organizat de AJOFM in colaborare cu Centrul de Formare a Adultilor din Cluj Napoca, la examenul de absolvire de ieri au participat 10 dintre cursanti. Cinci dintre cei initial inscrisi si-au gasit un loc de munca pe perioada cursului iar unu s-a mutat cu domiciliul in judet. La examen acestia au sustinut o lucrare scrisa iar la partea practica fiecare dintre cursanti a prezentat un meniu la alegere. Meniurile au fost prezentate in fata comisiei de examinare formata din Gloria Galea, expert de la firma clujeana organizatoare, Ionut Ristea, profesor la Grup :colar Economic “Gheorghe Dragos” si Maria Rus coordonatorul departamentului de formare profesionala in cadrul agentiei. Acestia au evaluat meniurile in functie de prezentare gust si miros, acord]nd note cursantilor.
Pentru Eugen Bejoiu acest curs de calificare inseamna foarte mult. Chiar daca are 48 de ani el si-a dorit sa invete o noua meserie care sa ii poata facilita gasirea unui loc de munca. Dupa ce firma la care a lucrat ca mecanic auto s-a inchis, Eugen spera sa o ia de la inceput in meseria de bucatar care ii place foarte mult.  Pentru ca este somer, faptul ca acest curs a fost complet gratuit constitue un real ajutor. Pentru examenul de ieri el a pregatit un meniu traditional rom]nesc de ciolan cu iahnie de fasole. Fiecare dintre cursanti  au sperante mari ca vor fi angajati dupa terminarea acestui curs iar diploma pe care o vor primi atesta cunostintele lor acumulate in cele 3 luni de curs.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.