Image 1
Image 2

Evoluţia reţelei şcolare din judeţul Satu Mare în anul precedent

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Evoluţia reţelei şcolare din judeţul Satu Mare în anul precedent

Recent, Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare a aprobat raportul anual ”Starea învăţământului pentru anul şcolar 2021-2022”.

Am extras din document câteva date privind reţeaua şcolară a judeţului Satu Mare în anul şcolar 2021-2022, date pe care le considerăm de interes pentru cititori.
Astfel, potrivit raportului, în anul şcolar 2021-2022 există oferte numeroase de învăţare, printr-o reţea şcolară extinsă şi diversificată.

În judeţul Satu Mare, această reţea cuprinde: 126 de unităţi de învăţământ de stat, cu personalitate juridică, din care 61 în mediul urban şi 65 în mediul rural; 40 de structuri şcolare arondate unităţilor de învăţământ cu personalitate juridică, din care 36 în mediul urban şi 104 în mediul rural; 5 unităţi conexe cu 6 structuri conexe arondate; 5 unităţi de învăţământ particular.

O alternativă la învăţământul de stat este şi învăţământul particular. În judeţul Satu Mare, avem cinci unităţi de învăţământ particular (patru unităţi sunt în mediul urban şi o unitate în mediul rural).
Este vorba de o şcoală postliceală, un liceu şi două grădiniţe.

În ceea ce priveşte reţeaua şcolară, faţă de anul şcolar 2020-202, au intervenit modificări la nivel de structuri şcolare, prin preluarea a două creşe de la autorităţile publice locale şi arondarea lor la unităţi de învăţământ cu personalitate juridică, care au nivel preşcolar.
Procesul de învăţare- predare se desfăşoară în 2.429 de formaţiuni de studiu, organizate pe nivele de învăţământ.

Pe nivele de învăţământ: învăţămînt antepreşcolar – 6; învăţământ postliceal şi învăţămînt maiştri – 52 respectiv 49; învăţămînt preşcolar – 491; învăţământ profesional – 114; învăţămînt primar – 799; învăţământ liceal – 314; învăţămînt gimnazial – 653.Comparativ cu anul trecut şcolar, se constată o creştere a numărului de formaţiuni de studiu, la nivel antepreşcolar, preşcolar, primar şi gimnazial şi o scădere la nivel liceal, profesional şi postliceal.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with