Evadatul a fost prins duminică de poliţişti în Mădăras | Informaţia Zilei

Evadatul a fost prins duminică de poliţişti în Mădăras

Update (duminică, 28 iunie, ora 17:00): Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare anunţă că evadatul a fost prins duminică. „Persoana evadată a fost prinsă de către poliţişti în urmă cu puţin timp. A fost depistat de către o echipă mixtă formată din poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Satu Mare şi Secţia Beltiug pe raza localităţii Mădăras”

„Informare de presă  cu privire la capturarea deţinutului care a părăsit ieri punctul de lucru – Gospodăria Agrozootehnică a Penitenciarului Satu Mare

Vă informăm că astăzi, 28.06.2020, deţinutul VARGA MARIUS a fost capturat în jurul orei 17:30, în zona localităţilor Mădăras – Gelu, judeţul Satu Mare, de către o echipă mixtă formată din poliţişti de penitenciare, poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi poliţişti din cadrul Poliţiei Locale.

Menţionăm că deţinutul a părăsit punctul de lucru – Gospodăria Agrozootehnică a Penitenciarului Satu Mare, ieri, 27.06.2020, în jurul orei 11:30. În momentul capturării, deţinutul nu a opus rezistenţă.
Mulţumim pentru sprijin Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare, Inspectoratului Judeţean al Jandarmeriei Satu Mare, Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră, Poliţiei Locale Satu Mare, personalului unităţii şi reprezentaţilor mass-media pentru suportul oferit în acţiunea de identificare şi capturare a deţinutului.

Totodată, reiterăm faptul că, în legătură cu fapta săvârşită va fi sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare. De asemenea, pentru persoana condamnată se va declanşa procedura disciplinară şi, în funcţie de rezultatele acesteia, se vor dispune măsurile legale. Având în vedere faptul că părăsirea fără autorizare a punctului de lucru aflat în exteriorul locului de deţinere este asimilată infracţiunii de evadare, menţionăm că aceasta se pedepseşte, conform prevederilor art. 285 din Codul Penal, cu închisoare de la şase luni la trei ani.

Subinspector de poliţie penitenciară Renata-Marilena MUSTA
Purtător de Cuvânt
Penitenciarul Satu Mare”
 

———

Un bărbat a reuşit să evadeze din Penitenciarul Satu Mare. Anunţul a fost dat sâmbătă, 27 iunie, la ora 12:00.

Anunţul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor

„Deţinutul VARGA MARIUS, în vârstă de 25 de ani, condamnat definitiv la trei ani şi două luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiiunii de tâlhărie calificată, a părăsit un punct de lucru exterior de pe raza localităţii Satu Mare (GAZ penitenciar). Tânărul era clasificat în regim semi-deschis.

În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice, respectiv: blocarea căilor de acces pe posibilele direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Satu Mare, Inspectoratul Judeţean al Jandarmeriei Satu Mare şi Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră.

Menţionăm că părăsirea fără autorizare a punctului de lucru aflat în exteriorul locului de deţinere este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte, conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la şase luni la trei ani.

La momentul părăsirii punctului de lucru, deţinutul purta: tricou roşu, blugi albaştri, tenişi.
Pentru orice  informaţie cu privire la persoana din fotografie,  apelaţi numărul unic de urgenţă 112 sau Penitenciarul Satu Mare – la numărul de telefon: 0261/715.488 sau 0261/715.489.”

Abonează-te acum Online!
 1. Normalul a spus: 29 iunie 2020, ora 21:46

  In articol este scris : În momentul capturării, deţinutul nu a opus rezistenţă. Atunci de ce politistul care apare in poza are toata uniforma murdarita cu noroi. Nu vi se pare ca cea ce este scris in articol nu se potriveste cu fotografia afisata ?

 2. OAS a spus: 27 iunie 2020, ora 20:52

  Da il gasesc sa i se mai adauge inca 7 si asa scapam de un hot in libertate .

 3. Babacu a spus: 27 iunie 2020, ora 16:33

  Condamnat pentru tâlhărie calificată si face puscarie la semi-deschis?

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

 • Goldis Admitere

 • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517