00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu , invitaţi: Mariana Sălăgean, Ştefan Kaiser, Ciprian Costea . Titlul emisiunii: Conducerea PSD va stabili marţi candidatul pentru prezidenţiale . (reluare) 01.40 Ne Cheamă Natura 02.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Csaba Csintalan. Titlul emisiunii: Un alt mod de cuantificare a rezultatelor –BAC 2019. 03.25 Iată omul, cu Gabriel Ghişan,invitat: Sebastian Borleştean. 04.40 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Romeo Nicoară. Titlul emisiuni: Deputat Romeo Nicoară – raport din parlament. 05.40 Cultură, Strigăt disperat al firmelor de construcţii, întâlnirea patronilor din construcţii la Poesis 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Eugenia Sabou. Titlul emisiuni: Noua lege a pensiilor şi ultimele modificări.(reluare) 09.00 La Psiholog 09.30 Religie cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcel Malanca, Nicolae Pop, Adriana Huja. Titlul emisiuni: Activităţi dedicate satului românesc în Protopopiatul Ortodox Oaş. 10.30 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitat: Rafaelo Varga. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu , invitaţi: Mariana Sălăgean, Ştefan Kaiser, Ciprian Costea . Titlul emisiunii: Conducerea PSD va stabili marţi candidatul pentru prezidenţiale . (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu 14.35 Teleshopping 14.50 Iată omul, cu Gabriel Ghişan,invitat: Sebastian Borleştean. 16.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Csaba Csintalan. Titlul emisiunii: Un alt mod de cuantificare a rezultatelor –BAC 2019. 17.00 Street Music Festival – la Satu Mare. 18.00 Cultură, Strigăt disperat al firmelor de construcţii, întâlnirea patronilor din construcţii la Poesis 18.30 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (reluare) 23.00 Ne Cheamă Natura 18.07.2019

Europarlamentarul Daniel Buda a purtat discuţii cu agricultori din Beltiug, Tăşnad, Carei, Turţ şi Satu Mare

Scris de Ioan Aniţaş, 08 mai 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Marţi, 7 mai, euro-parlamentarul Daniel Buda s-a aflat în judeţul Satu Mare într-un maraton electoral. În cadrul acestei zile petrecute printre sătmăreni din diverse medii, oaspetele a susţinut şi o conferinţă de presă la sediul PNL din Satu Mare. La întâlnirea cu presa, Daniel Buda a fost însoţit de viceprimarii Doina Feher şi Adrian Albu – preşedintele organizaţiei judeţene a PNL.

În deschiderea întâlnirii cu presa, Adrian Albu a subliniat faptul că maratonul electoral de marţi, 7 mai, a inclus localităţi precum Beltiug, Tăşnad, Carei, Satu Mare şi Turţ.

Daniel Buda şi-a început alocuţiunea prin a sublinia faptul că nu este în premieră la Satu Mare. În calitate de europarlamentar a fost de mai multe ori în vizite de lucru, fiind organizate întâlniri cu fermieri, oameni din mediul de afaceri, dar şi din alte sectoare de activitate.

Din 2021 ar putea creşte subvenţiile

În calitate de membru în Comisia pentru Agricultură a Parlamentului European, Daniel Buda a prezentat câteva din realizările sale în folosul fermierilor români începând cu exerciţiul financiar 2021-2027. Printre cele mai multe realizări trecute în palmaresul propriu de către europarlamentarul PNL se numără o serie de îmbunătăţiri, dacă pot fi numite aşa, în ceea ce priveşte situaţia financiară a românilor, mai exact a fermierilor. Încasarea unor sume mai mari comparativ cu cele de acum.

Dacă retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană – UE reprezintă o diminuare a sumelor plătite de statele membre pentru bugetul uniunii, demersul atrage după sine diminuări ale unor fonduri care vor fi alocate pentru implementarea Politicii Agricole Comune. În vreme ce în majoritatea statelor membre UE anumite forme de sprijin – subvenţii vor cunoaşte o reducere, pentru fermierii români o să se înregistreze creşteri. În vreme ce media europeană a subvenţiilor este aproape de 245 de euro/hectar, propunerea acceptată pentru România ar fi de 210- 220 de euro, de la 195 de euro în prezent.

Agricultura ecologică – o prioritate

În următorul ciclu financiar UE doreşte să acorde o atenţie sporită agriculturii ecologice. Acest demers poate fi analizat pe cel puţin două paliere. Investiţiile în acest tip de agricultură vor conduce la obţinerea de produse alimentare mai sănătoase, iar îmbolnăvirile populaţiei se vor reduce. În acest fel ar exista posibilitate de a economisi în ceea ce priveşte cheltuielile din domeniul sanitar pentru o serie de maladii care ar putea fi evitate sau cel puţin s-ar reduce considerabil numărul persoanelor bolnave.

Mai multe în ediţia tipărită a cotidianului Informaţia Zilei din 7 mai 2019.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.