Image 1
Image 2

Europarlamentarul Daniel Buda a purtat discuţii cu agricultori din Beltiug, Tăşnad, Carei, Turţ şi Satu Mare

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Marţi, 7 mai, euro-parlamentarul Daniel Buda s-a aflat în judeţul Satu Mare într-un maraton electoral. În cadrul acestei zile petrecute printre sătmăreni din diverse medii, oaspetele a susţinut şi o conferinţă de presă la sediul PNL din Satu Mare. La întâlnirea cu presa, Daniel Buda a fost însoţit de viceprimarii Doina Feher şi Adrian Albu – preşedintele organizaţiei judeţene a PNL.

În deschiderea întâlnirii cu presa, Adrian Albu a subliniat faptul că maratonul electoral de marţi, 7 mai, a inclus localităţi precum Beltiug, Tăşnad, Carei, Satu Mare şi Turţ.

Daniel Buda şi-a început alocuţiunea prin a sublinia faptul că nu este în premieră la Satu Mare. În calitate de europarlamentar a fost de mai multe ori în vizite de lucru, fiind organizate întâlniri cu fermieri, oameni din mediul de afaceri, dar şi din alte sectoare de activitate.

Din 2021 ar putea creşte subvenţiile

În calitate de membru în Comisia pentru Agricultură a Parlamentului European, Daniel Buda a prezentat câteva din realizările sale în folosul fermierilor români începând cu exerciţiul financiar 2021-2027. Printre cele mai multe realizări trecute în palmaresul propriu de către europarlamentarul PNL se numără o serie de îmbunătăţiri, dacă pot fi numite aşa, în ceea ce priveşte situaţia financiară a românilor, mai exact a fermierilor. Încasarea unor sume mai mari comparativ cu cele de acum.

Dacă retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană – UE reprezintă o diminuare a sumelor plătite de statele membre pentru bugetul uniunii, demersul atrage după sine diminuări ale unor fonduri care vor fi alocate pentru implementarea Politicii Agricole Comune. În vreme ce în majoritatea statelor membre UE anumite forme de sprijin – subvenţii vor cunoaşte o reducere, pentru fermierii români o să se înregistreze creşteri. În vreme ce media europeană a subvenţiilor este aproape de 245 de euro/hectar, propunerea acceptată pentru România ar fi de 210- 220 de euro, de la 195 de euro în prezent.

Agricultura ecologică – o prioritate

În următorul ciclu financiar UE doreşte să acorde o atenţie sporită agriculturii ecologice. Acest demers poate fi analizat pe cel puţin două paliere. Investiţiile în acest tip de agricultură vor conduce la obţinerea de produse alimentare mai sănătoase, iar îmbolnăvirile populaţiei se vor reduce. În acest fel ar exista posibilitate de a economisi în ceea ce priveşte cheltuielile din domeniul sanitar pentru o serie de maladii care ar putea fi evitate sau cel puţin s-ar reduce considerabil numărul persoanelor bolnave.

Mai multe în ediţia tipărită a cotidianului Informaţia Zilei din 7 mai 2019.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with