Image 1
Image 2

Europalia – Peste 150.000 de persoane au participat la cele 250 de evenimente culturale

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Peste 150.000 de persoane au fost prezente la cele aproximativ 250 evenimente care au reprezentat creativitatea românească în lume prin arte vizuale, muzică, cinema, literatură, artele spectacolului în cadrul Festivalului artelor Europalia, ediţia a 27-a, la care România a fost ţară invitată de onoare în perioada 2 octombrie 2019 – 2 februarie 2020.

Festivalul Europalia, proiect de ţară, a fost organizat împreună cu Institutul Cultural Român (ICR).

La cea de-a 27-a ediţie a Festivalului Internaţional de Arte Europalia, artiştii români au prezentat expoziţii, spectacole, concerte în Belgia, dar şi în alte ţări – Regatul Unit al Marii Britanii, Franţa, Olanda, Luxemburg şi Germania.

Evenimentele au avut loc în oraşele Bruxelles, Gent, Bruge, Leuven, Liège, Luxemburg, Amsterdam, Aachen şi Lille.

Chiar în ultima zi, principala expoziţie „Brâncuşi. Sublimarea formei“ de la Palatul Artelor Frumoase Bozar, a înregistrat un record de vizitatori. Nu mai puţin de 2.500 de persoane au stat la rând să poată intra în muzeu să admire operele sculptorului român.

În total, în perioada 2 octombrie 2019 – 2 februarie 2020, expoziţia curatoriată de Doina Lemny, cu opere ale sculptorului român împrumutate din Tate Gallery din Londra, Muzeul Rodin, Centrul Pompidou din Franţa, Muzeul Hirshhorn din Washington şi Muzeul Guggenheim din New York, Muzeul Naţional de Artă al României, Muzeul de Artă din Craiova şi din colecţia Academiei Române, a fost vizitată de 116.000 de persoane din toate colţurile lumii. Majestăţile Lor Regele Philippe al Belgienilor şi Regina Mathilde, alături de preşedintele României, Klaus Iohannis, au vizitat expoziţia „Brâncuşi. Sublimarea formei”, la deschiderea festivalului, pe 1 octombrie 2019.

Koen Clement, manager general Europalia Internaţional, a mulţumit partenerilor români la întâlnirea dintre specialiştii români şi belgieni, care a marcat finalul expoziţiei „Brâncuşi. Sublimarea formei”. La această dezbatere, desfăşurată pe 1 februarie 2020 la Maison des Arts, Universitatea Liberă din Bruxelles, a fost apreciată opera şi personalitatea marelui Brâncuşi.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with