Eurodeputatul Victor Negrescu a susţinut în plenul Parlamentului European necesitatea aderării României la spaţiul Schengen

Scris de I. Z., 29 noiembrie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

victor_negrescu_psd

Europarlamentarul Victor Negrescu a susţinut, în plenul Parlamentului European, necesitatea aderării României la spaţiul Schengen, a prezentat beneficiile pentru Uniunea Europeană şi statele membre, precum şi argumentele care pot sta la baza unei decizii favorabile României. Eurodeputatul român a subliniat faptul că această extindere este în interesul tuturor statelor membre UE, mai ales în contextul provocărilor actuale.
“Aderarea României la spaţiul Schengen înseamnă beneficii pentru întreaga Uniune Europeană. Specialiştii estimează faptul că volumul tranzacţiilor comerciale între România şi principalele sale state partenere din Uniunea Europeană va creşte cu peste 10% în următorii ani.
Creşterea PIB-ului României, Bulgariei şi Croaţiei, va conduce la un efect multiplicator în economia europeană, care se confruntă deja cu un risc crescut de recesiune. Extinderea spaţiului Schengen înseamnă şi un mesaj pro-european puternic în regiunea noastră, dar şi creşterea capacităţii de sprijin a Ucrainei şi a procesului său de reconstrucţie.
Nu în ultimul rând, piaţa internă va deveni mai integrată la nivelul regiunii, conducând la mai multe oportunităţi pentru companiile mici şi mijlocii europene, zonele transfrontaliere vor deveni poli de dezvoltare, iar creşterea mobilităţii va conduce la dezvoltarea comerţului şi a turismului regional”, a explicat vicepreşedintele Partidului Socialiştilor Europeni, eurodeputatul Victor Negrescu.
Reprezentantul României în legislativul european a subliniat faptul că Olanda şi Austria vor fi printre principalele state membre care vor beneficia de acest nou context şi a făcut apel la reprezentanţii Parlamentului European şi ai Comisiei, care în prezent susţin România în acest demers, să continue să aducă argumente în sprijinul beneficiilor aderării, liderilor politici şi guvernelor de dreapta reticente.
“Printre statele membre care vor beneficia cel mai mult de pe urma acestor noi oportunităţi vor fi chiar Olanda şi Austria, ţări conduse de guverne de dreapta, cu care România întreţine relaţii comerciale speciale, şi care, în prezent, se opun extinderii, fără a avea argumente în acest sens.
Fac apel către toţi colegii din Parlamentul European şi către Comisie să ne susţină în continuare, prezentând aceste argumente, astfel încât să putem avea un vot pozitiv pentru România în cadrul Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne din decembrie”, a precizat eurodeputatul social-democrat, Victor Negrescu.
Europarlamentarul român este în prezent în contact direct cu parlamentari şi lideri politici din statele membre reticente pentru a-i convinge să susţină aderarea României la spaţiul Schengen.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517