Eugenia Sabou, aleasă preşedinte în unanimitate la o asociaţie judeţeană

Scris de Ioan Aniţaş, 22 martie 2023 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

După cum am aflat de la profesorul dr. Ioan Corneau, preşedinte al Asociaţiei Judeţene Satu Mare a Românilor Refugiaţi, Expulzaţi şi Deportanţi în Urma Dictatului de la Viena, din 30 august 1940, în şedinţa extraordinară din 1 februarie 2023 a Consiliului director, s-a decis cu unanimitate de voturi, ca pe 17 martie să se organizeze o nouă întâlnire pentru a alege unConsiliul director provizoriu al asociaţiei, care va gestiona problemele până pe 30 august, când vor fi organizate alegeri în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei.

Ca urmare a vârstei înainte a unor persoane din Consiliul director, a decesului unor foşti membri, în cadrul reuniunii de vineri, 17 martie, au fost luate o serie de decizii menite a stabili componenţa provizorie, până la Adunarea Generală din luna august, a Consiliului director. De comun acord, participanţii la această reuniune au decis ca provizorat, numirea de persoane din rândurile membrilor, în locul celor decedaţi, dar şi în locul unora care nu se pot deplasa.

Apoi, a fost eliberat din funcţia de preşedinte a domnului Ioan Corneanu şi numirea sa ca preşedinte de onoare; Împuternicirea provizorie a doamnei Eugenia Sabou, ca preşedinte al Asociaţiei, fiică de refugiat; Menţinerea în continuare a domnului Claudiu Florin Găzdac în funcţia de primvicepreşedinte, fiu de refugiat; Menţinerea în funcţia de vicepreşedinte a domnilor Ioan Lucaciu, Gheorghe Dan şi Nicolae Decsei, care au în continuare sarcina de a asigura continuitatea funcţionării biroului Asociaţiei; Numirea în funcţia de vicepreşedinte al Asociaţiei a doamnelor Daniela Ciută, Sava Toader Viorica şi Aurelia Asztalos; Menţinerea în funcţia de trezorier a doamnei Lenuţa Pişcoreanu.

Noua configuraţie, stabilită de comun acord în cadrul întâlnirii de vineri, 17 martie, la sediul din Satu Mare al asociaţiei, a Consiliului director provizoriu al Asociaţiei este: Eugenia Sabou – preşedinte; Claudiu Florin Găzdac – primvicepreşedinte; Ioan Lucaciu, Gheorghe Dan, Nicolae Decsei, Mihai Bertian, Daniela Ciută, Sava Toader Viorica şi Aurelia Astalos – vicepreşedinţi.

Abonează-te acum Online!
  1. Daniela Ciută a spus: 22 martie 2023, ora 14:11

    Adunarea Generală a fost stabilită pentru data de 19 mai 2023.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517