Episcopul Vasile Bizău, alături de credincioşii greco-catolici sătmăreni | Informaţia Zilei

Episcopul Vasile Bizău, alături de credincioşii greco-catolici sătmăreni

Scris de Mihaela Ghiţă, 09 noiembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril pe care îi prăznuim în data de 8 noiembrie sunt şi protectorii Bisericii greco-catolice din municipiul Satu Mare. De sărbătoarea hramului, credincioşii au avut bucuria de a-l avea în mijlocul lor pe Preasfinţitul Părinte Vasile, episcopul Episcopiei Greco Catolice, Maramureş. Astfel, de la ora 17.00, biserica a fost înfrumuseţată cu mulţime de credincioşi care au luat parte la Sfânta Liturghie închinată celor doi protectori.

Preasfinţitul episcop Vasile a slujit la Masa Sfântului Altar alături de părintele protopop Dumitru Roman, pr. Laurenţiu Costin şi alţi preoţi din parohiile municipiului Satu Mare. Evanghelia praznicului a fost citită de pr. Florin Fodoruţ.

În cuvântul de învăţătură, episcopul Vasile Bizău a reliefat importanţa îngerilor în viaţa oamenilor prin exemplul celor doi arhangheli purtători ai cuvântului lui Dumnezeu. De asemenea, s-a făcut referire la momente importante din Sfânta Liturghie când sunt pomeniţi îngerii, la fel şi evenimente relatate în Sfânta Scriptură când îngerii au adus oamenilor mesajul lui Dumnezeu.

„Cei care sunt prezenţi la biserica înţeleg valoarea jertfei de laudă şi de aceea sunt şi prezenţi pentru că doresc să o aducă, doresc să o înalţe, doresc să o ofere lui Dumnezeu. Astăzi, în anul de graţie 2019, în această seară când celebrăm Sfânta Liturghie, asemenea lor, asemenea îngerilor şi noi oamenii când suntem la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie vedem şi adorăm faţă Tatălui celui nevăzut, este credinţa din sufletul nostru care ne face să fim prezenţi aici şi să privim spre Dumnezeu, înspre Sfânta Treime, izvorul vieţii, izvorul harurilor, izvorul binecuvântărilor şi izvorul promisiunilor.

Este credinţa din sufletul dumneavoastră care v-a adus aici şi adeseori ea pare că se împuţinează uşor în lumea de astăzi şi asta pentru că ne lăsăm prinşi de cele materiale, de cele pecuniare, de nevoile imediate şi adeseori uităm cine suntem”, a spus în cuvântul său episcopul Vasile.

În predică, Preasfinţitul a reamintit faptul că arhanghelii sunt mesagerii lui Dumnezeu, nu fac nimic din proprie iniţiativă ci împlinesc „un mandat”, iar acel mandat este în favoarea oamenilor, în favoarea comunităţii la care sunt trimişi, în favoarea celor cărora le vorbesc.

Ziua praznicului s-a încheiat prin binecuvântarea credincioşilor, a celor care poartă numele sfinţilor arhangheli şi printr-o agapă creştinească în curtea bisericii.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345