Episcopul Timotei Sătmăreanul a sfinţit capela de cimitir din Dacia şi a liturghisit în parohia Sătmărel | Informaţia Zilei

Episcopul Timotei Sătmăreanul a sfinţit capela de cimitir din Dacia şi a liturghisit în parohia Sătmărel

Scris de Mihaela Ghiţă, 13 august 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Preasfinţitul Părinte Timotei Sătmăreanul, arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului a efectuat în acest sfârşit de săptămână două vizite pastorale în cuprinsul Protopopiatului Ortodox Satu Mare şi al Protopopiatului Ortodox Carei, în localităţile Sătmărel şi Dacia.

Astfel, sâmbătă, 10 august 2019, de la ora 18.00, Preasfinţitul Părinte a oficiat Paraclisul Maicii Domnului în Parohia „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din localitatea Dacia, Protopopiatul Carei. Episcopul a fost întâmpinat cu bucurie, în sunet de clopot de către protopopul de Carei, Florian Mocan alături de care s-a aflat parohul comunităţii din Dacia, pr. Marian Crainic şi enoriaşi. Din soborul slujitor a mai făcut parte proin-protopop de Carei, pr. Octavian Abrudan din Parohia Paulian, dar şi alţi părinţi slujitori din parohiile învecinate. De asemenea, printre credincioşii prezenţi s-a aflat primarul comunei Doba, ing. Mihai Ghetina şi alte oficialităţi locale. Ierarhul a sfinţit capela cimitirului unde a săvârşit un parastas după care a binecuvântat noul altar de vară al parohiei.

În a VIII-a duminică după Rusalii, Preasfinţitul Părinte Timotei a predicat şi liturghisit în parohia „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” din localitatea Sătmărel, Protopopiatul Satu Mare. Din soborul slujitor au făcut parte: pr. Ioan Socolan, protopop de Satu Mare, pr. Florin Stan, protopopul Lăpuşului, pr. Ovidiu Farcaş, parohul bisericii mai sus amintite alături de alţi preoţi slujitori din parohiile învecinate. Răspunsurile liturgice au fost date de o parte a membrilor Corului „Arhanghelii” al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului. Credincioşii parohiei au răspuns în număr mare chemării bisericii de a fi prezenţi la un moment atât de important al comunităţii, cu o participare impresionantă din partea copiilor şi a tinerilor.

La finalul Sfintei Liturghii, episcopul a acordat preotului, membrilor consiliului parohial şi altor binefăcători diplome de vrednicie. În semn de mulţumire şi recunoştinţă, preotul paroh, alături de consiliul parohial şi enoriaşi i-au oferit în dar Preasfinţitului Părinte Timotei o frumoasă icoană.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517