Episcopul Timotei Sătmăreanul a binecuvântat o capelă de cimitir din judeţul Maramureş | Informaţia Zilei

Episcopul Timotei Sătmăreanul a binecuvântat o capelă de cimitir din judeţul Maramureş

În duminica a 4-a de după Rusalii, în 5 iulie, Preafinţitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului, a săvârşit Sfânta Liturghie la Biserica “Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” din Parohia Posta, Protopopiatul Chioar.

Cu acest prilej, Preasfinţia Sa a oficiat şi Slujba de binecuvântare a Capelei de cimitir care a primit hramul “Sfântul şi Dreptul Lazăr” şi “Sfintele Cuvioase Marta şi Maria”.

Din soborul slujitor au făcut parte Pr. Nicolae Petruş, protopopul Chioarului, Pr. Ciprian Coza, secretar al Protopopiatului Chioar, Pr. Dorin Tămaş, parohul credincioşilor din Posta, Arhid. Dumitru Botiş, inspector social eparhial, Arhid. Gherasim Nap alături de alţi părinţi slujitori invitaţi din parohiile învecinate.

Răspunsurile liturgice au fost date de membrii Grupului psaltic “Theologos” al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, condus de Arhid. Prof. Drd. Adrian Dobreanu.

La momentul Pricesnei, Corul horitoarelor din Săpâia şi Posta au interpretat o cântare duhovnicească în cinstea Maicii Domnului. În cuvântul de învăţătură, Preasfinţitul Timotei Sătmăreanul a explicat pericopa evanghelică care s-a citit în această duminică la Sfânta Liturghie, şi anume despre vindecarea slugii sutaşului.

“Conducătorul roman poate fi un exemplu pentru noi toţi, cei de astăzi, deoarece în dialogul cu Mântuitorul Iisus Hristos este de o profundă smerenie spunând faptul că nu este vrednic ca Dumnezeu să intre sub acoperământul casei sutaşului. Astfel, dacă păgânul din Sfânta Evanghelie L-a impresionat pe Dumnezeu cu atitudinea sa, la rândul nostru şi noi trebuie să Îl impresionăm pe Dumnezeu cu faptele noastre cele bune”, a transmis credincioşilor, printre altele, Preasfinţitul Timotei.

La final, părintele paroh a mulţumit ierarhului pentru prezenţa în mijlocul credincioşilor şi, în semn de preţuire, a dăruit Preasfinţiei Sale, din partea consiliului parohial şi a comunităţii din Posta, o bederniţă având imprimată icoana Acoperământul Maicii Domnului şi un coş cu flori.
De asemenea, Preasfinţitul Părinte Timotei Sătmăreanul a dăruit părintelui paroh o bederniţă. Printre altele, primarul comunei Remetea Chioarului, Călin Ovidiu Petrică, a fost distins cu Ordinul comemorativ “Preot Nicolae Gherman” petru implicarea în construcţia capelei mortuare.

Arhid. Adrian Dobreanu

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 13 iulie 2020, ora 16:19

    Nici aici nu este respectat distantarea sociala si nici masca nu se poarta !. Cei in cauza ar trebui drastic amendati pt. Zadarnicirea combaterii Corinavirusului conform Legii !.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517