Episcopul Timotei Sătmăreanul la ceas aniversar | Informaţia Zilei

Episcopul Timotei Sătmăreanul la ceas aniversar

Scris de I. Z., 13 ianuarie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Luni, 13 ianuarie, Preasfinţitul Părinte Timotei Sătmăreanul, arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului, şi-a sărbătorit ziua de naştere.

La împlinirea celor 46 de ani, Preasfinţitul Timotei a săvârşit Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Naşterea Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul” din Scărişoara Nouă, ctitoria de suflet a Preasfinţiei sale, unde vreme de 7 ani a fost stareţ. În rugăciunile sale, episcopul Timotei a adus mulţumire lui Dumnezeu pentru binefacerile şi darurile Sale.

Cu acest prilej, Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, i-a transmis un mesaj de felicitare, în numele Permanenţei Eparhiale, părinţilor protopopi, părinţilor slujitori ai celor opt Protopopiate, monahilor şi monahiilor şi tuturor credincioşilor din cuprinsul Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului.

La 6 octombrie 1989 a fost primit ca vieţuitor al Mănăstirii „Sf. Ana” Rohia la vârsta de 15 ani, patru ani mai târziu este hirotonit diacon, iar la 28 iunie 1994 este tuns în monahism, apoi în 2005 este hirotonit preot, iar în 2006 este ales exarh al mănăstirilor din cuprinsul eparhiei. În acelaşi an, la 14 septembrie 2006 este hirotesit arhimandrit şi la 1 mai 2007 stareţ al Mănăstirii „Naşterea Sf. Ioan Botezătorul” din Scărişoara Nouă. Activitatea ştiinţifică şi publică a Preasfinţitului cuprinde numeroase traduceri, studii şi articole, inclusiv publicarea de cărţi.

În calitate de stareţ, timp de 7 ani a dus o muncă susţinută privind refacerea din temelii a acestui aşezământ monahal.

La 24 iunie 2018 a fost hirotonit arhiereu vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, cu titulatura de „Sătmăreanul”.

Întru mulţi ani, Preasfinţia Voastră!

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517