20.08.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 01.30 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc. 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcela Papici, Tallian Cristian. Titlul emisiuni: Tragedia de la Caracal şi îngrijorările părinţilor.(reluare) 03.30 Cultură cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Iubirea ca artă şi ştiinţă. 04.30 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitat: Sorin Berindei. 05.30 Info Studio cu Adriana Mureşan. Titlul emisiuni: Vacanţa perfectă. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 09.30 La Psiholog cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiuni: Copiii, tehnicile de meditaţie şi relexare. 10.10 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Porcii de mangaliţa între mit şi realitate. 11.00 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Capcanele reţelelor de socializare. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcela Papici, Tallian Cristian. Titlul emisiuni: Tragedia de la Caracal şi îngrijorările părinţilor.(reluare) 13.30 Ne cheamă natura cu Ioana Zaharia. 14.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 15.30 Teleshopping 15.45 Info Magazin cu Adriana Mureşan. Titlul emisiuni:Efectele muzicii în tândul adolescenţilor. 16.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu. 17.30 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Florin Mulcuţan. Titlul emisiunii: Centru olimpic de sport la Satu Mare. 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiunii: Prevenţa cardiovasculară. 18.30 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (reluare) 23.00 Portret de artist

Epidemie de rujeolă la Răteşti. 34 de puradei s-au îmbolnăvit, o fetiţă a murit

Scris de Mihaela Ghiţă, 09 martie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Judeţul Satu Mare se confruntă cu un focar de rujeolă în localitatea Răteşti, într-o comunitate de romi. Mai mulţi copii au fost internaţi la Secţia de Contagioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare, fiind înregistrat şi primul caz de deces la o fetiţă de 1 an şi 9 luni, din cauza complicaţiilor bolii. Ea a fost înmormântată joi.

Direcţia de Sănătate Publică a demarat o anchetă epidemiologică pentru a stabili contextul care a dus la declanşarea acestui focar de rujeolă, soldat până acum cu un deces şi internarea a 34 de copii. Prima concluzie la care s-a ajuns constă în faptul că acei copii din Răteşti nu au fost vaccinaţi contra rujeolei, iar condiţiile de igienă lasă mult de dorit.Rujeola este una dintre bolile cu grad ridicat de contagiozitate şi care implică o serie de riscuri ce pot pune în pericol viaţa pacientului.

Potrivit datelor prezentate de medicul epidemiolog Lidia Tămaş, şef Serviciu Epidemiologie în cadrul DSP, în data de 6 martie 2017 fetiţa în vârstă de 1 an şi 9 luni a fost adusă de un membru al familiei la Urgenţa Spitalului Judeţean cu stare generală alterată şi  multiple elemente de boală (febră, tuse, erupţie cu aspect rujeoliform).

 

Mai multe în ediţia tipărită din „Informaţia Zilei” – 10 martie 2017, disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.