Energizant cu ghimbir pentru iarnă | Informaţia Zilei

Energizant cu ghimbir pentru iarnă

Scris de I. Z., 10 ianuarie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ingrediente:

O lingură – o lingură şi jumătate de miere, o bucăţică de circa un cm de rădăcină de ghimbir, un sfert de lingură de nucşoară, o linguriţă mică de tumeric, 1-2 felii de lămâie sau lime, eventual un baton de scorţişoară.

Mod de preparare:

Se taie 2 felii subţiri de ghimbir şi se pun într-un pahar. Restul de ghimbir se pisează ca usturoiul, într-un mojar. Se adaugă celelalte două condimente, în timp de iarnă şi batonul de scorţişoară şi peste ele se toarnă apă caldă (fierbinte), apoi se amestecă bine şi se lasă puţin să se infuzeze. Când s-a răcit sub 60 grade C, se adaugă şi mierea, după gust. La sfârşit se adaugă şi lămâia sau lime-ul, sau eventual doar câteva picături de zeamă de lămâie. Dacă vă place, puteţi folosi şi 1-2 frunze de mentă. Acest energizant este un excelent înlocuitor pentru cafea. Ghimbirul stimulează metabolismul şi măreste circulaţia ajutând, de asemenea, şi sistemul digestiv. Tumericul este văr bun cu ghimbirul şi ajută la creşterea nivelului de energie, la fel cum este şi nucşoara. Mierea este un energizant natural şi foarte sănătos, iar lămâia este o sursă importantă de vitamina C, deci toate la un loc dau o băutură energizantă deosebită.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517